Angel Beats!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Angel Beats! (エンジェルビーツ!Hepburn-átírássalEnjeru Bītsu!?) egy 13-részes animesorozat, melyet a P.A. Works és az Aniplex készített el, Seiji Kishi rendező közreműködésével. A zenéje eredetileg Jun Maeda fejében fogant meg. A szériát először a 2010 április 3.-ától június 26.-áig sugározták Japánban.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A történet a túlvilágon játszódik; középpontjában Otonashi áll, aki elvesztette emlékeit halála után. A fiú beiratkozik a túlvilági iskolába és találkozik egy Yuri nevezetű lánnyal, aki meghívja őt a Túlvilági Csatatér nevezetű szervezetbe Afterlife Battlefront (死んだ世界戦線Hepburn-átírássalShinda Sekai Sensen (SSS)?), melynek Yuri a vezetője. A szervezet azért jött létre, hogy Istennel hadakozzon, amiért az ilyen kegyetlen sorsot adott a tagoknak, de mivel nem tudják elérni a Mindenhatót, ezért a diákönkormányzat elnökével küzdenek, kit Angyalként emlegetnek, s természetfeletti erőkkel rendelkezik. Az SSS megalapított egy zenekart is, mely a Girls Dead Monster névre hallgat, mely elterelésként szolgál a küldetések alatt, illetve a Céh-et (Guild), mely fegyvereket gyárt földből. A túlvilág további részeiben "átlagos" tanulók és tanárok élnek, kiket Yuri "NPC"-knek tart, kik nem emberek, csak úgy tesznek.

Az első a szereplők közül, ki beteljesíti álmát, s továbbáll: Iwasava - a Girls Dead Monster vezetője. Angyal, vagy igazi nevén Tachibana Kanande az SSS akciójának köszönhetően elveszti elnöki pozícióját, s helyét az alelnök, Naoi veszi át, ki hipnózist használva irányítja az NPC-ket, saját céljai elérése érdekében az SSS ellen, de főszereplőnk megállítja ténykedéseit, miután elismeri Naoi létezését, aki ezért később csatlakozik a szervhez. Naoi hipnózisa segítségével Otonashi visszaszerzi emlékeit, s nemsokkal ezután Kanade-t is barátjává teszi. Közösen elhatározzák, hogy mindenkit átsegítenek, kezdve Yui-val, aki Iwasava helyét foglalta el a bandában.

Mikor titokzatos árnyék szörnyek kezdik el ostromolni az SSS-t, Takamatsu áldozatukul esik és NPC-ként tér vissza a sorozatba. Otonashi beszéli rá az SSS tagok nagy részét, hogy keljenek át, mielőtt még NPC-kké válnak. Eközben Yuri elpusztítja az árny programért felelős gépet, melyet azért hoztak létre, hogy indítsa el ezt a programot, amint szerelmet észlel ebben a világban, hogy elkerülhessék a Paradicsommá válását. Az az öt, aki ebben a világban maradt megtartja a diplomaosztó ünnepséget, ahol megköszönik egymás munkáját, s kettőjüket kivéve átkelnek: Otonashi-t és Kanade-t. Otonashi rájön, hogy Kanade sajnálja, hogy nem tudta megköszönni a szívet, melyet Otonashi ajánlott fel halála után. Ezek után Kanade is továbbáll, s Otonashi egyedül marad, szerelmesen. Az utószóban az újjászületett Otonashi és Kanade találkozik az utcán a valódi világban, egy alternatív utószó pedig arról számol be, hogy Otonashi ott marad, hogy átsegítse az újonnan érkezőket.