Anella Olímpica

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anella Olímpica
A barcelonai Olimpiai Park madártávlatból
A barcelonai Olimpiai Park madártávlatból
TelepülésSants-Montjuïc
Hasznosítása
Felhasználási terület
  • Olympic Park
  • építmények együttese
Elhelyezkedése
Anella Olímpica (Barcelona)
Anella Olímpica
Anella Olímpica
Pozíció Barcelona térképén
é. sz. 41° 21′ 48″, k. h. 2° 09′ 07″Koordináták: é. sz. 41° 21′ 48″, k. h. 2° 09′ 07″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Anella Olímpica témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Anella Olímpica, vagy másnven az Olimpiai Gyűrű egy Olimpiai Park, amely Barcelona Sants-Montjuïc nevű városrészében épült az 1992. évi nyári olimpiai játékok helyszínéül. Legfőbb létesítményei az Olimpiai Stadion, vagy más néven az Estadi Olímpic Lluís Companys, a Palau Sant Jordi Sportcsarnok, a Montjuic Telekommunikációs torony, melyet Santiago Calatrava tervezett, a Nemzeti Testnevelési Intézet, helyi nevén Institut National d'Educació Física de Catalunya és a Piscines Bernat Picornell úszócsarnok. A Joan Antoní Samarach Olimpiai és Sportmúzeum szintén itt található.

A fő helyszínek a Montjuic dombon találhatóak, félúton egy régi katonai erőd felé. Az úszólétesítmények közelében található egy baseball pálya. A stadionok környékén fűvel borított területek találhatóak, valamint egy temető.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Anella Olímpica című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]