A meztelen Juliet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A meztelen Juliet
(Juliet, Naked)
2018-as amerikai–brit film
RendezőJesse Peretz
Producer
  • Judd Apatow
  • Ron Yerxa
  • Barry Mendel
  • Albert Berger
  • Jeffrey Soros
AlapműJuliet, Naked
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Tamara Jenkins
  • Jim Taylor
Főszerepben
ZeneNathan Larson
OperatőrRemi Adefarasin
Gyártás
Gyártó
  • Los Angeles Media Fund
  • Apatow Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Királyság
Nyelvangol
Forgatási helyszínLondon
Játékidő97 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2018. augusztus 17. (Amerikai Egyesült Államok)
  • 2018. október 11. (Magyarország)[1]
  • 2018. november 2. (Egyesült Királyság, Ír-sziget)
  • 2018. november 15. (Németország)
Korhatár12 III. kategória (NFT/24954/2018)
További információk
SablonWikidataSegítség

A meztelen Juliet (eredeti cím: Juliet, Naked) 2018-ban bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Jesse Peretz rendezett Nick Hornby 2009-es, azonos című regénye alapján. A film premierje 2018. január 19-én volt a Sundance Filmfesztiválon. Az Amerikai Egyesült Államokban 2018. augusztus 17-én mutatták be, Magyarországon október 11-én az InterCom Zrt. jóvoltából.

Cselekmény[szerkesztés]

Annie egy London melletti kis brit faluban él. Az elmúlt 15 évben Duncannal volt párkapcsolatban, aki soha nem hagyja abba a beszélgetést a szenvedélyéről - az obskurus rocker Tucker Crowe-ról, aki évek óta nem adott ki új zenét és nem lépett fel élőben. Rose-nak őszintén szólva elege van abból, hogy Tucker Crowe-ról halljon, és Duncanből is kezd elege lenni.

Amikor megjelenik egy akusztikus demó Tucker 25 évvel ezelőtti slágerlemezéről, Duncan el van ragadtatva, és elismerő kritikát tesz közzé Tucker Crowe rajongói oldalán. Annie meghallgatja a felvételt, és teljesen lenyűgözve érzi magát. Viszont ír egy lesújtó kritikát az albumról, ami arra készteti a szerény Tuckert, hogy írjon neki egy e-mailt, amelyben közli, hogy egyetért az értékelésével. Levelezni kezdenek, és mesélnek egymásnak az életükről. Tucker a kisfia nevelésének szenteli az életét, de egy angliai utazást tervez, és szeretne találkozni Annie-vel, aki megdöbbenve veszi tudomásul a fordulatot.

Szereplők[szerkesztés]

Megjelenés[szerkesztés]

A Lions Gate Entertainment és testvércége, a Roadside Attractions megszerezte a film amerikai forgalmazási jogait, és a filmet 2018. augusztus 17-én mutatták be a kiválasztott mozikban, az országos bemutatója pedig 2018. augusztus 31-én volt.[2][3]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő weboldalon a film 153 kritika alapján 83%-os tetszést aratott, és 6,8/10-es átlagértékelést kapott. A weboldal kritikai konszenzusa szerint: "A meztelen Juliet kissé ismerős történetét a bájos színészek kiemelkedő munkája emel ki, élükön a jól összeillő Rose Byrne és Ethan Hawke."[4] A Metacritic-on 33 kritika alapján a film átlagosan 67 pont a 100-ból, ami "általánosságban pozitív kritikát" jelent.[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Juliet, Naked (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx
  2. McNary, Dave: Rose Byrne-Ethan Hawke Comedy 'Juliet, Naked' Sells to Lionsgate, Roadside. [[Variety (magazin)|]] . Penske Business Media, 2018. február 2. (Hozzáférés: 2018. február 3.)
  3. Fleming, Mike Jr.: 'Juliet, Naked' Set For Late Summer Release By Roadside Attractions & Lionsgate. Deadline Hollywood . Penske Business Media, 2018. március 13. [2021. november 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. március 13.)
  4. Juliet, Naked (2018). Rotten Tomatoes. Fandango Media. (Hozzáférés: 2018. augusztus 24.)
  5. Juliet, Naked Reviews. Metacritic. CBS Interactive. (Hozzáférés: 2018. augusztus 21.)

További információk[szerkesztés]