A Pretty Guardian Sailor Moon epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pretty Guardian Sailor Moon
OrszágJapán
Eredeti adóCBC/TBS
Sugárzás2003. október 4.
2005. március 25.
Epizódok száma49+2
Házimozi-megjelenés2004
Kronológia
← Előző
Következő →

Ez a szócikk a Pretty Guardian Sailor Moon című élőszereplős akciósorozat epizódjainak listáját tartalmazza. A sorozatot Japánon kívül egy országban sem vetítették, de rajongói feliratozással több nyelven is elérhető, emellett a hozzá kötődő ajándéktárgyakat az interneten több helyen is forgalmazzák. Összesen 49 rész került adásba 2003 októbere és 2004 szeptembere között, ebből az utolsó, az úgynevezett "Final Act" kicsit különbözik a többitől. Készült két, DVD- és VHS-exkluzív rész is, a "Special Act" és az "Act Zero". Utóbbi lemezére felkerült két úgynevezett „mini drama” is, ezek egy-egy, nagyjából ötperces rövid történetet tartalmaznak.

Epizódlista[szerkesztés]

# Epizódcím Premier
1 I am Sailor Moon 2003. október 4.
A tizennégy esztendős Cukino Uszagi életében nagy változás áll be, amikor a beszélő macska, Luna közli vele, hogy ő Sailor Moon, a szeretet és az igazság harcosa, akinek segítenie kell megkeresni az elveszett holdhercegnőt. A gonosz Dark Kingdom vezetője, Beryl, és Jadeite azonban a városban aktivizálja magát, hogy energiát szerezhessenek úrnőjüknek.
2 Ami Became a Friend 2003. október 11.
Uszagi összebarátkozik az iskola kis zsenijével, Mizuno Amival, akiről hamarosan kiderül, hogy ő is egy holdharcos, Sailor Mercury.
3 The Third Senshi is Miko Rei 2003. október 18.
Miközben a rejtélyes Ezüstkristályt és az újabb holdharcosokat keresik, Uszagi és Ami belebotlanak egy különös papnőbe. Róla hamarosan kiderül, hogy ő Hino Rei, azaz Sailor Mars, a tűz harcosa.
4 Sneaking into the Party 2003. október 25.
A harcoslányok bejutnak egy rendezvényre, ahol bemutatnak egy rejtélyes ékkövet, mely akár az Ezüstkristály is lehet. Itt azonban bajba keverednek, és Sailor Moon valamint a titokzatos Álarcos Férfi együtt próbálnak kikeveredni a galibából.
5 Is Usagi a True Friend? 2003. november 1.
Ami elkezd kételkedni Uszagi barátságában, de egyben önmaga képességeit is alulbecsüli. Mindeközben egy új tábornok, Nephrite jelenik meg a színen, s ő is az Ezüstkristályt keresi.
6 The Transfer Student is Sailor Jupiter 2003. november 8.
Egy erős, magas, de rendkívül magányos lány, Kino Makoto kerül Uszagiék iskolájába. A lányok hamar összebarátkoznak vele, s csakhamar kiderül róla, hogy ő Sailor Jupiter, az egyik holdharcos.
7 He Saw Me Transforming! 2003. november 15.
Uszagi azt hiszi, hogy a jóképű Motoki lehet az Álarcos Férfi. Megpróbál utánajárni a dolognak, ezért követi a fiút egy vidámparkba. Ott azonban egy szörny lendül támadásba, s ezért kénytelen átváltozni Motoki barátjának, Mamorunak a szeme láttára.
8 Rei and Her Father 2003. november 22.
Rei és az apja között eléggé feszült a viszony, és a lány megpróbálja a helyére tenni a dolgokat. Eközben Uszagi úgy dönt, részt vesz egy jelmezversenyen.
9 I'll Protect the Legendary Silver Crystal 2003. november 29.
A hírekben felbukkan, hogy egy álarcos bűnelkövető ékszerrablásokat hajt végre, s közben az Ezüstkristályt keresi. Uszagi megpróbálja bebizonyítani, hogy az Álarcos Férfinak semmi köze ehhez.
10 I am Queen Beryl, King of Darkness 2003. december 6.
Uszagi dühösen elmegy otthonról, miután összeveszett a családjával. Zoisite egy melódiát komponál, mellyel a holdharcosokat akarja elpusztítani. Beryl megjelenik a holdharcosok előtt, és elmeséli a Hold királyságának történetét.
11 We Got to Meet the Real Minako 2003. december 13.
Makoto és Uszagi nővéreknek álcázzák magukat, hogy bejussanak a kórházba, ahol a balesetet szenvedett sztárt, Aino Minakót ápolják. Minako felfedezi, hogy Uszagi valójában Sailor Moon.
12 Sailor V's True Identity was the Princess! 2003. december 20.
Minako úgy dönt, hogy jobban meg akarja ismerni Uszagit. Zoisite egy támadás következtében meghal, Sailor V pedig megjelenik a harcosklányok előtt, s a hercegnőként mutatkozik be.
13 The Last of the Shitennou, Kunzite Appears 2003. december 27.
Uszagi és Mamoru találkoznak egy emberrel, aki nem emlékszik a saját kilétére sem. Valójában azonban ő Kunzite, a négy tábornok egyike, aki megtámadja Sailor Moon-t, hogy őt is szörnnyé változtassa.
14 Usagi is Turning Into a Youma? 2004. január 10.
Kunzite gonosz átka miatt Uszagi lassan szörnnyé változna, ám saját ereje és Ami bátorítása végül segítenek neki leküzdeni önmagát.
15 I'll Punish the Thief! 2004. január 17.
Minakótól elrabolnak egy ékszert, Uszaginak pedig feltett szándéka visszaszerezni azt.
16 I Must Save Osaka! 2004. január 24.
Naru irigykedik Amira, amiért Uszagi inkább vele barátkozik, de viszonyukat egy szörny támadása után kénytelen átértékelni.
17 Minako Transforms in Front of Rei's Eyes 2004. január 31.
Rei és Minako rivalizálni kezdenek. Uszagi egy másik lánnyal látja Mamorut, és összezavarodnak az érzései.
18 At Last, All Five Sailor Senshi are Together 2004. február 7.
Minako és Rei rivalizálása tovább folytatódik. Uszagi döbbenten értesül róla, hogy Mamoru eljegyezte a barátnőjét.
19 Usagi's Nervous Valentine 2004. február 14.
Uszagi segít egy lánynak, hogy Valentin-napra csokit vegyen szíve választottjának, és ő is úgy dönt, hogy meglepi valamivel az Álarcos Férfit. Rei közben gyanakodni kezd arra, hogy Minako hátha nem is a keresett hercegnő.
20 Hina was Mamoru's Fiancee 2004. február 21.
Uszagi és Mamoru kettős randin vesznek részt. Eközben a városban rengeteg szörny jelenik meg, s a kínálkozó alkalmat kihasználva Kunzite elrabolja Sailor Mercury-t.
21 What did you Do to Ami? 2004. február 28.
Ami nagyon furcsán kezd el viselkedni, ezért Makoto a gondját viseli. Hamarosan megjelenik azonban Kunzite, és a harcoslányok elképedésére Ami Dark Mercuryvá változik át, majd nekik támad.
22 Ami Becomes an Enemy 2004. március 7.
Ami az iskolában is a lányok ellen áskálódik, s mindenkit ellenük uszít. Sailor Moon új képességre tesz szert, mellyel megpróbálja visszatéríteni Dark Mercury-t, egyelőre sikertelenül.
23 In Order to Awaken her Senshi Powers, Rei Sings 2004. március 14.
Minako arra bátorítja Rei-t, hogy énekeljen egy kórházban beteg gyerekek előtt. Ennek hatására új erőre tesz szert.
24 'I Can't Forget Mamoru Chiba After All 2004. március 20.
Motoki elmondja Uszaginak, hogy Mamoru hosszabb időre külföldre utazik tanulmányi útra. Zoisite megpróbálja visszaadni Mamoru memóriáit, Kunzite pedig megpróbálja őt megölni. Mindeközben Uszagi rájön, hogy valójában ő az Álarcos Férfi.
25 So Tuxedo Mask's True Identity was Mamoru Chiba 2004. március 27.
Mamoruval szakít menyasszonya, miután rájön az Uszagival kapcsolatos érzéseire. Kunzite és Dark Mercury Sailor Moon-ra támadnak, az Álarcos Férfi azonban felfogja a támadást, és súlyosan megsérül. Ez akkora sokkot vált ki Sailor Moon-ból, hogy végül megmutatkozik valódi énje: a hercegnő.
26 Usagi is the Real Princess 2004. április 3.
A harcoslányoknak meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy Uszagi a keresett hercegnő. Luna eközben visszaadja az emlékeiket, mert Metalia úrnő végül öntudatra ébredt. Mamoru arra készül, hogy külföldre utazzon.
27 Luna Became a Sailor Senshi 2004. április 17.
Miközben a harcoslányok azon tanakodnak, hogyan térítsék vissza Dark Mercuryt a jó oldalra, egy új harcos jelenik meg a színen, hogy segítsen nekik: Sailor Luna.
28 Welcome Back, Ami! 2004. április 24.
Uszagi még Kunzite közbelépése ellenére is megmenti Mercuryt a Dark Kingdom szorításából, s így ő is a csapat tagja lesz.
29 Minako's Rival, Mio Kuroki, is a Transfer Student? 2004. május 1.
Kuroki Mio, Minako legfőbb riválisa ugyanabba az iskolába iratkozik be, ahová a lányok is járnak. Ők azonban nem tudják eldönteni, a lány barát-e vagy ellenség?
30 Mio Deceives Usagi 2004. május 8.
Uszagi csúnya sérülést okoz Miónak, amiért az osztálytársai nagyon dühösek rá. Hogy megbocsátását elnyerje, Mio azt a feltételt szabja, hogy rendezzen csak az ő kedvéért egy Minako-koncertet.
31 Jupiter Awakens her Senshi Powers 2004. május 15.
Makoto bosszús, mert ő az egyetlen holdharcos, akinek a valódi holdharcosi ereje nem mutatkozott meg. A lányok azon vannak, hogy megerősítsék a lecsökkent önbizalmát.
32 Mamoru Came Back 2004. május 22.
Uszagi észreveszi, hogy Mamoru elutazott, és minden erejével azon van, hogy utánautazhasson külföldre.
33 Ami's Changing Schools? 2004. május 29.
Amit és Reit éjszaka az utcán rajtakapják, ahogy éppen egy szörnyet próbálnak üldözőbe venni. Ezért Ami édesanyjának az a véleménye, hogy a lánya nem való az osztálytársai közé.
34 A Mother-and-Daughter Talk 2004. június 5.
Amit és Reit eltiltják egymástól, de ők szeretnék bebizonyítani, hogy barátságuk erősebb minden korlátozásnál.
35 Sailor Venus and Zoisite are Working Together? 2004. június 12.
Zoisite és Sailor Venus felfedezik, hogy közös célért dolgoznak, ezért félreteszik korábbi ellentéteiket, hogy együttműködhessenek.
36 Princess Sailor Moon Appears 2004. június 19.
Beryl megkörnyékezi Mamorut, és mint Endymion herceget, a sötét mágia hatására sikeresen átállítja az ő oldalára.
37 The Princess Will Cause a Catastrophe? 2004. június 26.
Uszagi eltűnik, és a lányok kétségbeesetten indulnak a keresésére. Hogy a szülei ne vegyék észre az eltűnését, megpróbálják kimagyarázni valahogy a dolgokat.
38 Believe Me! I Definitely Not Destroy the Planet 2004. július 3.
Az előző rész eseményei idején játszódó részben Uszagi beszélget tulajdonképpeni önmagával, Sailor Moon-nal, és biztosítja róla őt, hogy a múltbeli események nem fognak újra megtörténni.
39 Usagi's Mother's Challenge as Reporter 2004. július 10.
Uszagi édesanyja tévériporternek áll. Mindeközben Endymion is visszatér, de már mint Sailor Moon ellensége mutatkozik be.
40 Minako vs. Rei, Where's the Battle? 2004. július 17.
Minako abba akarja hagyni énekesi karrierjét, de váratlanul egy új rivális, Reiko Mars jelenik meg a színen.
41 Actually, I'm a Senshi 2004. július 24.
Hogy megvédhessék barátaikat a szörnyek támadásától, Uszagi és Makoto kénytelen felfedni mások, többek között Naru előtt is kilétét.
42 I Won't Use the Power of the Legendary Silver Crystal 2004. július 31.
Uszagi edzi magát, hogy az Ezüstkristályt megfelelően tudja használni. Eközben Beryl egy követ helyez el Endymion testében, ami energiát szív el tőle, valahányszor Uszagira gondol.
43 Usagi and Mamoru's Promise 2004. augusztus 7.
Uszagi továbbra is keményen edz, hogy erős harcos lehessen. Endymion közben kegyetlen alkut köt Beryl-lel, hogy még egyszer találkozhasson Sailor Moon-nal.
44 Zoisite Turned Back into a Stone 2004. augusztus 14.
Hogy megmentse Endymion életét, Zoisite feláldozza a sajátját, mert Beryl ellenére tesz.
45 Youma Metalia's Violent Attack 2004. augusztus 21.
Minako beteg lesz és képtelen lesz átváltozni. Ami és Makoto megtudják ezt, de nem akarják elmondani Uszaginak.
46 Sailor Venus Awakans her Senshi Powers 2004. augusztus 28.
Makoto felveszi egy szörnnyel a harcot, és megsérül. Közben Minako ráébred, hogy másként is élhetné az életét, mint eddig tette, és felszínre törnek belőle igazi harcosi erejei.
47 Goodbye, Minako 2004. szeptember 4.
Minako súlyos betegségét nem lehet tovább titkolni Uszagi elől. A lányt megműtik, de sajnos a beavatkozást nem éli túl.
48 Mamoru is Captured by Metalia 2004. szeptember 18.
Mamoru magába zárja Metalia úrnőt, de képtelen arra, hogy az erejét kordában tartsa.
49 The Five Sailor Senshi Surpassed their Previous Lives 2004. szeptember 25.
Endymion és Sailor Moon megmentik a Földet a Dark Kingdom pusztításától, de csak a saját életük árán. Végül ők is visszakerülnek a valóságba, ahol a négy lány (még Minako is) boldogan és gondtalanul élnek.
S Special Act – We're Getting Married! 2004. október 26.
Négy évvel a sorozat történései után végre szemtanúi lehetünk Uszagi és Mamoru esküvőjének.
0 The Birth of Sailor V 2005. március 25.
A történet középpontjában Aino Minako áll, aki egy Artemisz nevű macska segítségével Sailor V-ként lesz a szeretet és az igazság harcosa. Első küldetése során épp Uszagit kell megvédenie az elszánt ékszertolvajoktól.
mini 1 The Secret of Tuxedo Mask’s Birth 2005. március 25.
Uszagi és Mamoru beszélgetése közben szóba kerül az Álarcos Férfi eredete.
mini 2 Hina Afterwards… 2005. március 25.
Mamoru korábbi barátnője, Kuszaka Hina további sorsába pillanthatunk be.