Death Busters

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Death Busters (デスバスターズ, A Mélység Hódítói) a Sailor Moon harmadik évadának főgonosza, jobban mondva szövetsége. Céljuk Mistress 9-nak, a Csend Úrnőjének feltámasztása, amellyel a Földre hözhatják egy másik galaxisból Pharaoh 90-et (Pharaonix), aki egy testetlen entitás, s eljövetele a Föld lakóinak pusztulásával, halállal és szenvedéssel járna. Ez lenne a Csend Korszaka. Vezetőjük Tomoe professzor, egy őrült tudós, és az asszisztense, Kaolinite (Carolina). Segítségükre van továbbá a Witches 5 névre hallgató csapat.

Kulcsfigurák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tomoe professzor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tomoe (a magyar változatban Williams) professzor a Death Busters vezetője, és Tomoe Hotaru édesapja. A mangában egy megszállott tudós volt, akit kockázatos kísérletei miatt elbocsátottak attól a cégtől, ahol Uszagi édesapja is dolgozik. Néhány találmányából meggazdagodott, és felépíttette a Mugen Gakuen épületét (magyarul Szupertehetségek Iskolája) és saját laborját. Kutatásait folytatva egy napon villám csapott az épületbe, a tűzben pedig meghalt felesége, kislánya pedig súlyosan megsérült. Életét csak azon az áron menthette meg, hogy testét kibernetikus úton helyreállította, és üzletet kötött a földönkívüli Pharaoh 90-nel. Lányában elültetett egy Démonia-tojást, ahogy asszisztensében, Kaoriban is. Innentől kezdve az ő elméje is elborult.

Kísérletei során az ember és az idegenek keresztezése volt a fő területe. Önálló Démonia-tojások mellett hibrideket is előállított: ez lett a Witches 5. Sailor Moon végül megölte őt akkor, amikor belőle is egy idegen lény, a Germatoid vált.

Az anime során nem hal meg, sőt még az ötödik évadban is felbukkan. Némi különbség még a történetben, hogy a lányába a Csend Úrnője költözött, és nem építette át kibernetikusan. Az ő elméje pedig nem elborult, hanem Germatoid rabja lett. Pharaoh 90 visszaverése után a professzor magához tér ugyan, de minden emlékét elveszítette.

Bár alapvetően egy gonosz karakter, többször mutatkozik példás és szerető apaként is, ami a lelkében fellelhető kettősséget is tükrözi.

A magyar változatban szinkronhangja F. Nagy Zoltán.

Kaolinite[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kaolinite (カオリナイト, magyarul Carolina) Tomoe professzor asszisztense, legfőbb segítője. A mangában megértő Hotaruval szemben, az animében azonban durván bánik vele. Néhány speciális képességgel is rendelkezik: lebegés, teleportálás, alakváltás, sőt a hajával támadni is képes.

A mangában Kaolinite a villámcsapást követően jelenik meg a professzornál, és semmilyen utalást nem kapunk arra nézve, hogy ki volt ő korábban. Itt ő a Witches 5 vezetője, parancsnoka. Mistress 9 eljövetelével pedig az úrnő parancsait követi. Sailor Moon azonban végez vele. Itt kétféle megjelenése is látható: civilben ő Kaolinite, a professzor mindenese, és ekkor öltözéke is az animében láthatóhoz hasonlít. Azonban mint gonosz papnő, a Magnus Kaori Night névre hallgat, az általa viselt ruha pedig eltérő, habár ez megjelenik az anime legvégén is rajta.

Az animében eleinte a tiszta szívek gyűjtése a feladata, amivel a professzor bízza meg őt. Három talizmánt kell felkutatnia, amelyekből összeállítható a Szent Grál, s hatalmas erőre tehet szert. Vesztére egy alkalommal Sailor Moon-t szemeli ki célpontnak. Úgy véli, hogy rájött arra, kicsoda Uszagi valójában, ezért elveszi tőle a brossot. Sailor Uranus segítségével azonban visszaszerzik tőle, ő maga pedig a mélybe zuhan. Később azonban általános megdöbbenésre újra felbukkan. Tomoe professzor személyesen támasztotta őt fel, noha emlékei eltűntek. Ekkor a Kaori (Carole) névre hallgat. Később azonban újra visszakapja a hatalmát, s Csibiusza tiszta szívének megszerzésével beteljesíti a professzor kérését. Mistress 9 azonban nem tart rá igényt, s megöli őt.

Mistress 9[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mistress 9 (ミストレス9), a Csend Úrnője, egy gonosz entitás a Tau Ceti csillagrendszerből. Feladata, hogy megnyissa az utat mestere, Pharaoh 90 előtt, hogy eljöjjön a Csend Korszaka. Tomoe Hotaru testében reinkarnálódik (a magyarban mint Alexandra főpapnő).

A mangában a gonosszal kötött alku részeként Mistress 9 beköltözik Hotaru testébe. Ennek köszönhetően a lány gyakran rohamoktól szenved, rosszul van. Mistress 9 alakjában nem más ő, mint Hotaru felnőtt nő alakjában, de alig emlékeztet a kedves fiatal lányra. Miután minden szövetségesét legyőzték, a harcosoknak ront, majd megpróbál kitörni testéből. Ezt azonban Hotaru még élő lelke megakadályozza. Sajnos azonban megszökik, s egy óriási szörny alakját veszi fel. Megnyitja mestere előtt az utat, de Sailor Saturn és Pluto segítségével terveit idejében megakadályozzák.

Az animében a professzor azután engedélyezi a lánya testének megszállását, hogy Hotaru meghal egy laborbalesetben. Mistress 9 gyakran képes Hotarut irányítani, még reinkarnálódás nélkül is, de előbb tiszta szíveket kell neki szerezni. Végül Csibiusza tiszta szíve lesz az, melytől újra életre kel. Sailor Uranus és Neptune megdöbbennek, ők ugyanis Sailor Saturn-ra számítottak. Ebben részben igazuk is van. Sailor Moon erejének hála a Mistress 9-ben rejtőző Hotaru legyőzi a gonoszt, majd hamarosan Sailor Saturn-ként végez vele.

Master Pharaoh 90[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Master Pharaoh 90 (師・ファラオ90, Pharaonix) egy gonosz entitás a Tau Ceti rendszerből. Egy óriási fekete, csápos gömbként láthatjuk az animében, melynek azonban komoly jelentősége nincs. A mangabéli megjelenése azonban félelmetes.

A mangában célja a Földdel való egyesülés, hogy új otthonként szolgáljon számára. Az animében azonban csak a pusztítás, a "Csend korszaka" a motivációja. Sailor Moon és Saturn azonban még azelőtt legyőzik őt, hogy bármit is tehetne.

Witches 5[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Witches 5 a Death Busters alakulata, melynek öt nő a tagja. Feladatuk nem más, mint hogy az általuk kidolgozott módszerekkel gyűjtsenek minél több tiszta szívet úrnőjüknek. Nevükből adódóan öten vannak: Eudial (Eugénia), Mimete (Babett), Tellu (Teodóra), Viluy, valamint a hasadt személyiségű Cyprine és Ptilol (Emily és Emilia).

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]