A Gin no szadzsi epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lista Arakava Hiromu Gin no szadzsi című mangája alapján készült animesorozat epizódjait mutatja be.

Epizódlista[szerkesztés]

Első évad[szerkesztés]

# Epizód címe Első japán
sugárzás
1 Ezonó e, jókoszo (エゾノーへ、ようこそ?, ’Isten hozott az Ezonóban!’)2013. július 11.
Hacsiken Júgó otthonról elmenekülve hátrahagyja szapporói városi életét és beiratkozik az Óezo Mezőgazdasági Szakközépiskolába. Nem telik sok időbe, hogy rájöjjön, hogy az új környezetbe való beilleszkedés nem lesz egyszerű. 
2 Hacsiken, uma ni noru (八軒、馬に乗る?, ’Hacsiken lovagol’)2013. július 18.
Hacsiken épp kezdi megszokni új környezetét, amikor az iskolai szabályzata szerint csatlakoznia kell az egyik délutáni klubhoz. Osztálytársa, Mikage Aki bátorítása miatt végül a lovasklubot választja, ahol azonban csak olyan alantas munkákat osztanak rá, mint az istállók kitakarítása. Amikor már kezdené megbánni döntését megengedik neki, hogy életében először lovagoljon. 
3 Hacsiken, Butadon to deau (八軒、豚丼と出会う?, ’Hacsiken találkozása a Butadonnal’)2013. július 25.
A Golden Week során a legtöbb diák elutazik a kollégiumból. Hacsiken, Mikage és osztálytársuk, Komaba Icsiró elmennek egy banei lóversenyre. A versenyt ugyan nem a Mikagéék farmján tenyésztett ló nyeri, azonban a lány így is némi megkönnyebbüléshez jut, mivel megtudja, hogy a jó helyezésének hála a ló megúszhatja a lemészárlását. Az iskolába visszatérvén Hacsiken megsajnálja a testvérei között leggyengébb malacot, elnevezi Butadonnak, gondját viseli, pedig tudja, hogy három hónap múlva úgyis a vágóhídra küldik. 
4 Hacsiken, piza vo jaku (八軒、ピザを焼く?, ’Hacsiken pizzát süt’)2013. augusztus 1.
Takarítás során Hacsiken egy elhagyatott kemencét talál. Osztálytársai, aki közül a legtöbb még soha nem evett pizzát rábeszélik, hogy süssön nekik. Ahogy Hacsiken és barátai a kampuszon összegyűjtik a szükséges hozzávalókat Hacsikent meglátogatja egykori szapporói tanára. 
5 Hacsiken, dasszó szuru (八軒、脱走する?, ’Hacsiken kiszökik’)2013. augusztus 8.
A fiúk megneszelik, hogy éjszaka egy különleges esemény fog történni az iskola területén, így kitalálnak egy tervet, hogy hogyan osonhatnak ki a takarodó után. Ugyan Hacsikennek fogalma sincs, hogy mi is ez az esemény vagy, hogy az osztálytársai miért ilyen izgatottak miatta, azonban a többiek belerángatják a rosszba. 
6 Hacsiken, Mikage ie ni iku (八軒、御影家に行く?, ’Hacsiken Mikagééknál marad’)2013. augusztus 15.
Hacsiken megtudja, hogy a kollégium be lesz zárva a nyári szünet alatt, viszont nem akar hazamenni a szüleihez, így elfogadja Mikage ajánlatát, hogy dolgozzon a családja farmján. Amint ráeszmél, hogy a szüleit nem értesítette erről olyan helyet keres, ahol van telefon lefedettség, azonban eltűnik és Komaba menti meg. 
7 Hacsiken, Gigafarm e (八軒、ギガファームへ?, ’Hacsiken a Gigafarmon’)2013. augusztus 22.
Hacsiken és Mikage szünetet tart a munkában és meglátogatják a Gigafarmot, osztálytársuk, Inada Tamako családjának hatalmas ipari farmját. Hacsiken rádöbben az ott élő állatok meglehetősen kemény sorsára és megtudja, hogy Mikage aggódik a családja elvárásaival szemben. 
8 Hacsiken, dai sittai vo endzsiru (八軒、大失態を演じる?, ’Hacsiken hatalmas baklövést követ el’)2013. augusztus 29.
Hacsiken bátyja, Singo látogatást tesz Mikagéék farmján, hogy ránézzen öccsére, annak legnagyobb bosszúságára. Amint Hacsiken részmunkaidős állása a végéhez közeledne a fiú gondatlansága hatalmas pénzkieséshez juttatja a farmot. Ugyan Hacsiken kész felelősséget vállalni tettéért, visszautasítja a munkájáért járó fizetséget, azonban a Mikage család végül rábeszéli, hogy mégis fogadja el a pénzt, mivel úgy gondolják, hogy a három heti munkája alatti segítségért azt még a történtek ellenére is megérdemli. 
9 Hacsiken, Butadon ni majó (八軒、豚丼に迷う?, ’Hacsiken hezitál a Butadonon’)2013. szeptember 5.
A nyári szünetből visszatérvén Hacsiken megtudja, hogy Butadon nem fejlődött annyit, mint társai, így külön intézkedéseket tesz, hogy a malac gyorsabban hízzon, még ha tudja is, hogy ezzel csak még inkább meg fogja nehezíteni elbúcsúzásuk pillanatát. 
10 Hacsiken, Butadon to vakareru (八軒、豚丼と別れる?, ’Hacsiken búcsút int a Butadonnak’)2013. szeptember 12.
Elérkezett az idő Butadon vágóhídra küldésére. Hacsiken úgy dönt, hogy a nyári munkájáért kapott pénzből megvásárolja a malac húsát. Miután kézhez kapja a húst Hacsiken barátai számtalan ötlettel állnak elő, hogy mitévők legyenek vele. 
11 Hasiridasze, Hacsiken (走り出せ、八軒?, ’Hacsiken futásnak ered’)2013. szeptember 19.
Butadon húsából készült szalonna népszerű lesz a diákok körében, így hamar kifogynak belőle. Ahogy Komaba a helyi baseball-bajnokságban, a nemzeti-bajnokságba való kijutásért küzd a barátai elmennek a stadionba megnézni a meccsét. Hacsiken ráeszmél, hogy az Óezóba való beiratkozása óta már hat hónap telt el és ellentétben barátaival ő még mindig nem döntött, hogy milyen irányba viszi tovább életét. 
 

Második évad[szerkesztés]

# Epizód címe Első japán
sugárzás
1 Hacsiken, fukubucsó ni naru (八軒、副部長になる?, ’Hacsiken klubvezető-helyettes lesz’)2014. január 9.
Hacsikent a lovasklub felsőbbévesei akarata ellenére klubvezető-helyettesnek választják meg. Később tanúja lesz annak, ahogy egy Komabával való komoly beszélgetése után Mikage sírni kezd. Aggódni kezd értük még annak ellenére is, hogy megmondták neki, hogy felejtse el a történteket. 
2 Hacsiken, Fukubucsó vo hiro (八軒、副ぶちょーを拾う?, ’Hacsiken megleli a Klubvezető-helyettest’)2013. január 16.
Hacsiken egy kiskutyát talál a takarítás során, majd úgy dönt, hogy örökbe fogadja azt. Az új kutyájára való felügyelet azonban nem könnyű feladat, mivel nem csak az oltásokra és a regisztrációjára kell a pénz, de még a kutyát be is kell idomítania. 
3 Hacsiken, takaku tobu (八軒、高く跳ぶ?, ’Hacsiken magasra ugrik’)2014. január 23.
A lovasklub új tagjai első lóugratásukra készülnek. Hacsiken az egyetlen, akinek nem sikerül rábírnia lovát, hogy ugorjon át az akadály felett, amely hatására kellemetlen emlékek időződnek fel benne. Mivel Mikage úgy gondolja, hogy bukásának okát szavakkal nem igazán lehetne elmagyarázni ezért elviszi Hacsikent egy díjugratásra. 
4 Minamikudzsó, aravaru (南九条、あらわる?, ’Minamikudzsó színre lép’)2014. január 30.
Hacsiken részt vesz első hivatalos díjugratásán. Az esemény alatt összefutnak Minamikudzsó Ajamével, Mikage gyermekkori barátjával és önjelölt riválisával. Hacsiken lovaglás közben meglepődik azon, hogy a nézők között ott találja a bátyját is, akinek látványától lankad a figyelme és leesik lováról. 
5 Hacsiken, óvarava (八軒、大わらわ?, ’Hacsiken elfoglalt’)2014. február 6.
Az Ezonó-fesztivál közeledtével a lovasklub elkezd felépíteni egy banei lóversenypályát, annak ellenére, hogy Hacsiken már így is túl sok munkát vállal magára. A pálya elkészülte után Hacsiken kezdeményező lépésre szánja el magát és elhívja Mikagét egy randira, azonban a lány nem igazán fogja fel a szituációt, barátnői világosítják fel Hacskien iránta érzett érzelmeiről. A fesztiválra virradó reggel Hacsiken a versenypályán összeesik. 
6 Mikage, funtó szu (御影、奮闘す?, ’Mikage mindent belead’)2014. február 13.
Hacsiken a kórházban tér magához, ahol szembesülnie kell apjával, aki időt nem vesztegetve az iskolát okolja Hacsiken kimerültsége miatt. Eközben Mikage és a lovasklub többi tagja keményen dolgozik a fesztivál sikerért, majd visszatérésekor megdicsérik Hacsikent a kemény munkájáért. 
7 Komaba, Mound ni tacu (駒場、マウンドに立つ?, ’Komaba kiáll a dobódombra’)2014. február 27.
Elkezdődött a regionális baseball-bajnokság és a diákok az ezonói csapatnak drukkolnak abban a reményben, hogy feljutnak az országos bajnokságba. 
8 Hacsiken, hoeru (八軒、咆える?, ’Hacsiken ordít’)2014. március 6.
Hacsiken megtudja, hogy Komaba nem csak a bajnokságot, de az adósságuk rendezésének utolsó lehetőségét is elvesztette, így ott kell hagynia az iskolát és munka után kell néznie. Hacsiken annak ellenére, hogy tudja, hogy semmit sem tehet, mégsem tudja elfogadni, hogy Komabának fel kellett adnia álmait még azelőtt, hogy harcolhatott volna értük. 
9 Szaigo no gjúnjú (最後の牛乳?, ’Utolsó tej’)2014. március 13.
Hacsiken ugyan tudja, hogy semmit sem tehet Komaba érdekében, viszont elmondja Mikagének, hogy nyugodtan támaszkodjanak csak rá, majd meglátogatják Komabáék farmját, hogy tiszteletüket fejezzék ki, mivel a farm összes tehenét lefoglalták az adósság rendezése végett. Mikagéék farmja is nehézségekkel küzd, el kell adniuk az összes lovukat, majd Mikage egy fontos döntésre szánja el magát Hacsiken támogatásának hála. 
10 Jume (?, ’Álom’)2014. március 20.
Mikage elszánja magát, hogy követi az álmát és a lovakkal fog dolgozni. A lánynak megengedik, hogy a nagybátyjánál dolgozzon, de csak azzal az egy feltétellel, hogy elvégzi az egyetemet, amiben Hacsiken segítségére lesz. 
11 Nando demo (何度でも?, ’Sokszor’)2014. március 27.
Hacsiken hazautazik Szapporóba, hogy elvigye Mikagének a bátyja tanulmányi útmutatóit, ám ez alatt összeütközésbe kerül az apjával. Miután Hacsiken édesanyja elmegy az Ezonóba, hogy jobban megismerje a fia által választott iskolát azzal tudattal indul haza, hogy fia itt jobb emberré válhat. Végül a tél közeledtével Hacsiken és barátai elkezdik tervezni a jövőjüket. 
 

Stábtagok[szerkesztés]

Állandó[1]
  • Rendező — Itó Tomohiko (első évad), Deai Kotomi (második évad)
  • Rendezőhelyettes — Deai Kotomi (első évad)
  • Forgatókönyvíró — Kisimoto Taku
  • Szereplőtervező és vezető animációs rendező — Nakai Dzsun
  • Főanimátor — Csiba Takahiro
  • Állattervező — Muroi Jaszuo
  • Kelléktervező — Szudó Tomoko
  • Művészeti vezető — Takagi Szavako
  • Art setting — Szugijama Sindzsi
  • Színtervező — Mogi Takahiro és Doi Makiko (második évad)
  • Vezető operatőr — Aosima Tosiaki
  • CGI-rendező — Undo Rjúta (első évad), Kadoma Kazuja (második évad)
  • Vágó — Nisijama Sigeru
  • Hangmérnök — Itó Tomohiko
  • Hangeffektek — Konno Jaszujuki
  • Zeneszerző — Murai Súszei
  • Zene elkészítése — Aniplex, Fuiji Pacific Music
  • Zenei producer — Csiba Ecuko, Okada Kozue (AMO), Szano Hiroaki (második évad)
  • Vezető producer — Simizu Hirojuki, Jamamoto Kódzsi
  • Producer — Szaitó Sunsuke, Mori Akitosi
  • Animációs producer — Ivata Mikihiro
  • Animáció elkészítése — A-1 Pictures
  • Gyártás — Ezonó termelési bizottság (Aniplex, Fuji TV, Kyoraku Industrial Holdings, Dentsu)
Epizódonként változó
# Cím Forgatókönyv Rendező Animációs rendező Kelléktervező Vezető anim. rendező
Első évad
1 Ezonó e, jókoszo Itó Tomohiko Nakai Dzsun, Macumoto Maszako
Csiba Takahiro
Szudó Tomoko Nakai Dzsun
2 Hacsiken, uma ni noru Hop Hjonggang Ószugi Naohiro, Macumoto Kengo
Csiba Takahiro (állatok)
Csiba Takahiro
3 Hacsiken, Butadon to deau Okamura Tenszai Nogami Kazuo Jamamoto Keiko
Csiba Takahiro (állatok)
4 Hacsiken, piza vo jaku Muroi Jaszuo Csiba Takahiro
5 Hacsiken, dasszó szuru Fudzsimori Kazuma Andó Ken Sinbo Takuró Nakai Dzsun
6 Hacsiken, Mikage ie ni iku Deai Kotomi Hasigucsi Hajato, Szudó Tomoko Csiba Takahiro
7 Hacsiken, Giga farm e Hop Hjonggang Macumoto Maszako, Inogucsi Mio Szudó Tomoko Nakai Dzsun
8 Hacsiken, dai sittai vo endzsiru Murajama Kijosi Szuzuki Sinicsi, Kobajasi Jukari Csiba Takahiro
9 Hacsiken, Butadon ni majó Sibajama Tomotaka Kuroki Mijuki, Furuzumi Csiaki Nakai Dzsun
10 Hacsiken, Butadon to vakareru Itó Tomohiko Jukava Acujuki, Jamamoto Acusi
Szudó Tomoko
Csiba Takahiro
11 Hasiridasze, Hacsiken Deai Kotomi Inogucsi Mio, Macumoto Maszako
Szudó Tomoko, Furuzumi Csiaki
Nakai Dzsun
Csiba Takahiro
Második évad
1 Hacsiken, fukubucsó ni naru Deai Kotomi Szoga Dzsun Inogucsi Mio, Nakai Dzsun Szudó Tomoko Nakai Dzsun
2 Hacsiken, Fukubucsó vo hiro Gesi Jaszuhiro Kobajasi Jukari, Szató Tomoko
Maszui Ippei, Furuszaka Micuhi
Maszunaga Keiszuke, Tokugava Eri
3 Hacsiken, takaku tobu Sibajama Tomotaka Furuzumi Csiaki, Gotan Takajuki
4 Minamikudzsó, aravaru Kanbe Hirojuki Terada Júicsi, Tokuno Júga
Furuzumi Csiaki
Szudó Tomoko
5 Hacsiken, óvarava Fudzsimori Maszaja Negisi Hiroki Fudzsimori Maszaja
6 Mikage, funtó szu Itó Tomohiko Nisikata Jaszuhito Inogucsi Mio, Szudó Tomoko
7 Komaba, Mound ni tacu Óhasi Josimicu Andó Ken Macuoka Kendzsi, Okamoto Tacuró
Ueno Takusi, Terada Júicsi
Tokuno Júga
8 Hacsiken, hoeru Ezaki Sinpei Aojagi Hirojosi Szotake Júko, Usio Jui, Gotan Takajuki Nakai Dzsun
9 Szaigo no gjúnjú Oka Josihiro Macsija Sunszuke Tanaka Orie, Toja Kento, Furuzumi Csiaki
10 Jume Sibajama Tomotaka Terada Júicsi, Tokuno Júga, Itó Kiminori
11 Nando demo Deai Kotomi Inogucsi Mio, Szudó Tomoko, Usio Jui,
Furuzumi Csiaki, Tanaka Orie

A sorozatot vetítő televízióadók listája[szerkesztés]

A sorozatot az olasz Popcorn TV,[2][3] a francia Wakanim,[4] a német Peppermint Anime,[5] a kínai LETV,[6][7] illetve az amerikai Crunchyroll,[8] Hulu,[9] Aniplex Channel[10] és Daisuki weboldalak is simulcastolták.

Terület Adó Sugárzás ideje Idősáv Hálózat Megjegyzés
Első évad
Kantó Fuji TV 2013. július 11–szeptember 19. Csütörtök 24:45–25:15 Fuji Network A gyártásbizottság tagja
Feliratozva
Sizuoka TV Shizuoka Csütörtök 25:40–26:10 Feliratozva
Csúkjó Tokai TV Csütörtök 26:10–26:40
Szaga Saga TV 2013. július 12–szeptember 20. Péntek 25:05–25:35
Fukuoka Nishinippon TV Péntek 26:05–26:35
Jamagata Sakuranbo TV 2013. július 13–szeptember 21. Szombat 25:05–25:35
Akita Akita TV Szombat 25:35–26:05 Feliratozva
Kagosima Kagoshima TV
Kumamoto TV Kumamoto Szombat 26:05–26:35
Hokkaidó Hokkaido Cultural Broadcasting 2013. július 14–szeptember 22. Vasárnap 25:00–25:30
Dél-Korea Aniplus 2013. július 15–szeptember 23. Hétfő 23:30–24:00 műholdas
IPTV
kábel
internet
Korhatár: 15+
Dél-koreai nyelven feliratozva
Fukusima Fukushima TV Hétfő 25:10–25:40 Fuji Network Feliratozva
Hirosima TV Shin-Hiroshima Hétfő 25:30–26:00
Ehime TV Ehime 2013. július 16–szeptember 24. Kedd 24:40–25:10
Niigata Niigata Sogo TV Kedd 25:35–26:05 Feliratozva
Mijagi Sendai Hoso Kedd 25:45–26:15
Kinki régió Kansai TV Kedd 25:58–26:28 Feliratozva
Ivate Iwate Menkoi TV 2013. július 17–szeptember 25. Szerda 25:50–26:20
Okajama/Kagava Okayama Hoso 2013. augusztus 6–október 15. Kedd 25:45–26:15 Feliratozva
Tajvan My 101 2013. október 9–2014. január 11. Szombat 21:00–21:30 IPTV Kínai nyelven feliratozva
Tottori/Simane San-in Chuo TV 2014. január 13–március 24. Hétfő 25:10–25:40 Fuji Network
Japán Fuji TV Two 2014. április 25–június 6. Péntek 26:00–27:00 Műholdas
Második évad
Kantó Fuji TV 2014. január 9–március 27. Csütörtök 24:50-25:20 Fuji Network A gyártásbizottság tagja
Sizuoka TV Shizuoka Csütörtök 25:40–26:10
Csúkjó Tokai TV Csütörtök 26:10–26:40
Szaga Saga TV 2014. január 10–március 28. Péntek 25:05–25:35
Fukuoka TV Nishinippon Péntek 26:05–26:35
Jamagata Sakuranbo TV 2014. január 11–március 29. Szombat 25:05–25:35
Akita Akita TV Szombat 25:35–26:05
Kagosima Kagoshima TV
Kumamoto TV Kumamoto Szombat 26:05–26:35
Dél-Korea Aniplus 2014. január 13–március 31. Hétfő 23:00–23:30 Műholdas, IPTV
kábel
internet
Dél-koreai nyelven feliratozva
Fukusima Fukushima TV Hétfő 25:10–25:40 Fuji Network
Hirosima TV Shin-Hiroshima Hétfő 25:30–26:00
Ehime TV Ehime 2014. január 14–április 1. Kedd 25:10–25:40
Mijagi Sendai Hoso Kedd 25:45–26:15
Niigata Niigata Sogo TV
Kinki régió Kansai TV Kedd 25:59–26:29
Ivate Iwate Menkoi TV 2014. január 15–április 2. Szerda 25:50–26:20
Tajvan My 101 2014. január 18–április 5. Szombat 10:30–11:00 IPTV Kínai nyelven feliratozva
Hokkaidó Hokkaido Cultural Broadcasting 2014. január 19–április 6. Vasárnap 25:00–25:30 Fuji Network
Okajama/Kagava Okayama Hoso 2014. január 21–április 8. Kedd 25:45–26:15 Feliratozva
Tottori/Simane San-in Chuo TV 2014. március 31–június 9. Hétfő 25:10–25:40
Japán Fuji TV Two 2015. március 5–március 27. Csütörtök 27:00–29:50 Műholdas

Blu-ray- és DVD-kiadások[szerkesztés]

Az első Blu-ray- és DVD-kötet az első évadból 2013. szeptember 19-én jelent meg Japánban az Aniplex gondozásában, majd 2014 februárját leszámítva minden következő hónapban egy újabb kötet, összesen hat. Az első kötetet leszámítva az összes két-két részt tartalmaz. A teljes második évadot tartalmazó box set 2014. július 23-án jelent meg korlátozott példányszámban.

A sorozatot az Aniplex of America jelentette meg az első (Észak-Amerika), a Top-Insight International a harmadik (Tajvan), míg a Madman Entertainment a negyedik régióban (Ausztrália).[11][12]

# Megjelenés Epizód Katalógusszám
BD (limitált) DVD (limitált) DVD (normál)
Első évad
2. régió (Japán)
1[13] 2013. szeptember 18. 1. epizód ANZX–6301/02 ANZB–6301/02 ANSB–6301
2[14] 2013. október 23. 2–3. epizód ANZX–6303/04 ANZB–6303/04 ANSB–6303
3[15] 2013. november 27. 4–5. epizód ANZX–6305/06 ANZB–6305/06 ANSB–6305
4[16] 2013. december 25. 6–7. epizód ANZX–6307/08 ANZB–6307/08 ANSB–6307
5[17] 2014. január 22. 8–9. epizód ANZX–6309/10 ANZB–6309/10 ANSB–6309
6[18] 2014. március 26. 10–11. epizód ANZX–6311/12 ANZB–6311/12 ANSB–6311
1. és 4. régió (Észak-, Közép- és Dél-Amerika)
Box set[19] 2014. július 15. 1–11. epizód AOA–4101
2. régió (Európa)
Box set[20] 2019. június 3. 1–11. epizód ANI0290 BD01/02
3. régió (Tajvan)
1 2014. január 8. 1. epizód T135901D
2 2014. február 7. 2–3. epizód T135902D
3 2014. március 12. 4–5. epizód T135903D
4 2014. április 9. 6–7. epizód T135904D
5 2014. április 25. 8–9. epizód T135905D
6 2014. május 23. 10–11. epizód T135906D
4. régió (Ausztrália)
Box set[21] 2014. november 26. 1–11. epizód MMA5320
Második évad
2. régió (Japán)
Box set[22] 2014. július 23. 1–11. epizód ANZX–6321/24 ANZB–6321/24
1. és 4. régió (Észak-, Közép- és Dél-Amerika)
Box set[19] 2014. december 16. 1–11. epizód AOA–4102
2. régió (Európa)
Box set[23] 2019. október 14. 1–11. epizód TBA

Zene[szerkesztés]

A Gin no szadzsi animesorozat zenéjét Murai Súszei szerezte. Az első évad nyitófőcím dalául miwa Kiss You, míg zárófőcím dalául a Sukima Switch Hello Especially című száma szolgált.[24] A második évad nyitófőcím dala a Fujifabric Life, míg zárófőcím dala a Goose House Oto no naru hó e című száma.[25] Az első és a negyedik Blu-ray és DVD-kiadások korlátozott példányszámú változatai mellé egy-egy zene CD-t is csomagoltak. Az előbbin az anime főbb szereplőit megszólaltató szinkronszínészek énekelik el az Óezo Mezőgazdasági Szakközépiskola indulóját, míg utóbbi a sorozatban felcsendülő dalok egy részét tartalmazza.[13][16] Az anime teljes filmzenei albuma 2014. március 21-én jelent meg az Aniplex gondozásában.[26]

Források[szerkesztés]

  1. スタッフ (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  2. SILVER SPOON (olasz nyelven). Popcorn TV. Delta Pictures. [2014. február 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  3. SILVER SPOON (olasz nyelven). Popcorn TV. Delta Pictures. [2014. február 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  4. Silver Spoon (Gin no Saji 銀の匙) (francia nyelven). Wakanim. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  5. Silver Spoon (német nyelven). Peppermint Anime. [2013. október 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 7.)
  6. 银之匙 在线观看 (kínai nyelven). LETV. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  7. 银之匙 第二季 在线观看 (kínai nyelven). LETV. (Hozzáférés: 2014. március 7.)
  8. Silver Spoon Full episodes streaming online for free (angol nyelven). Crunchyroll. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  9. Watch Silver Spoon Online (angol nyelven). Hulu. [2014. március 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 7.)
  10. Silver Spoon (angol nyelven). Aniplex Channel. [2014. február 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 7.)
  11. 銀之匙[01DVD] (kínai nyelven). My-Cartoon.com.tw. Top-Insight International. (Hozzáférés: 2014. március 27.)
  12. Madman's "12 Announcements of Christmas" Day Seven - Silver Spoon (angol nyelven). Anime News Network, 2013. december 18. (Hozzáférés: 2014. március 7.)
  13. a b Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 1」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  14. Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 2」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  15. Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 3」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  16. a b Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 4」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  17. Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 5」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  18. Blu-ray&DVD「銀の匙 Silver Spoon 6」【完全生産限定版】 (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  19. a b Silver Spoon (angol nyelven). Aniplex of America. (Hozzáférés: 2014. november 1.)
  20. Silver Spoon: Season 1 - Blu-ray Collector's Edition (angol nyelven). Anime Limited. (Hozzáférés: 2019. július 24.)
  21. SILVER SPOON SEASON 1 COLLECTION (SUBTITLED EDITION) (angol nyelven). Madman Entertainment. [2014. november 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. november 1.)
  22. 【完全生産限定版】Blu-ray&DVD銀の匙 Silver Spoon 秋の巻 Special BOX (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)
  23. https://www.alltheanime.com/products/silver-spoon-season-2-blu-ray-collectors?variant=17352757608499
  24. New Silver Spoon TV Ad Previews miwa, Sukima Switch's Theme Songs (angol nyelven). Anime News Network, 2013. június 13. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  25. Rock Band Fujifabric Performs 2nd Silver Spoon Opening (angol nyelven). Anime News Network, 2013. november 27. (Hozzáférés: 2014. február 20.)
  26. サウンドトラック (japán nyelven). Ginsaji-Anime.com. Aniplex. (Hozzáférés: 2014. március 31.)

További információk[szerkesztés]