2021 100 legnagyobb slágere

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dua Lipa Levitating című dala első helyezett lett az év végi listán, annak ellenére, hogy soha nem érte el ezt a pozíciót az év során. A Lifehouse 2001-es Hanging by a Moment dala óta ez az első alkalom, hogy egy dal úgy lett az év legsikeresebb kislemeze, hogy nem volt listavezető.

Alább a 2021 év végén a Billboard által kiadott slágerlistán felsorolt dalok szerepelnek. Az éves listát az adott év 100 legsikeresebb dalából állítják össze a Nielsen SoundScan adatai alapján. 2021-ben december 2-án jelent meg, 2020 novembere és 2021 novembere között gyűjtött adatok alapján. Ebben az évben a Billboard a The Weeknd Blinding Lights című dalát nevezte meg, mint minden idők legsikeresebb kislemeze a Hot 100 slágerlistán.[1] Korábban ezt a címet Chubby Checker The Twistje tartotta.

Lista[szerkesztés]

A The Weeknd négy dala is szerepel a listán, amelyek közül a Save Your Tears (Ariana Grande közreműködésével) és a Blinding Lights második és harmadik helyezett. Ezek mellett a Blinding Lights 2020 legsikeresebb dala volt. Ebben az évben minden idők legsikeresebb Hot 100-kislemeze lett, amely korábban Chubby Checker The Twistje volt.[1]
Olivia Rodrigo debütáló stúdióalbumáról, a Sourról négy dal is szerepel a listán, többek között az első tíz helyen szereplő és korábban az évben listavezető Good 4 U és Drivers License. Míg a Deja Vu és a Traitor 13., illetve 38. volt.
Doja Catnek van a legtöbb dala (Justin Bieberrel és Drake-kel holtversenyben) az év végi listán, hat. Ezek közül a Kiss Me More (SZA közreműködésével) volt a legsikeresebb, hatodik, míg a 34+35 (Ariana Grande, Doja Cat és Megan Thee Stallion közreműködésével), a Best Friend (Saweetie, Doja Cat közreműködésével), a You Right (a the Weeknddel), a Need to Know, és a Streets 21., 29., 43., 46. és 67. lett.
Justin Biebernek van a legtöbb dala (Doja Cattel és Drake-kel holtversenyben) az év végi listán, hat. Korábban listavezető dalai, a Peaches (Daniel Caesar és Giveon közreműködésével) és a Stay (the Kid Laroi-jal) voltak a legsikeresebbek, a 10. és a 12. helyen szerepelnek.
Drake-nek van a legtöbb dala (Doja Cattel és Justin Bieberrel holtversenyben) az év végi listán. A Laugh Now Cry Later (Lil Durk közreműködésével) van a legmagasabb helyen, 45., míg a Way 2 Sexy (Future és Young Thug közreműködésével) és a What’s Next 48. és 68. lett.
Megan Thee Stallion öt dala szerepel a listán, a 34+35 (Ariana Grande, Doja Cat és Megan Thee Stallion közreműködésével) a 21. helyen, a Beautiful Mistakes (Maroon 5, Megan Thee Stallion közreműködésével) a 34. helyen, a Body az 54. helyen, a Thot Shit a 71. helyen és a Cry Baby (DaBaby közreműködésével) a 77. helyen.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Mamo, Heran: The Greatest Hit: The New No. 1 Song of All Time (amerikai angol nyelven). Billboard , 2021. november 23. (Hozzáférés: 2021. december 3.)
  2. Hot 100 Songs - Year-End 2021. Billboard, 2021. (Hozzáférés: 2021. december 3.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]