Šumperki járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Šumperki járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületOlomouci kerület
RendszámSU
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Šumperki járás (Csehország)
Šumperki járás
Šumperki járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 57′ 56″, k. h. 16° 58′ 12″Koordináták: é. sz. 49° 57′ 56″, k. h. 16° 58′ 12″
A Wikimédia Commons tartalmaz Šumperki járás témájú médiaállományokat.
A Šumperki járás

A Šumperki járás (csehül: Okres Šumperk) közigazgatási egység Csehország Olomouci kerületében. Székhelye Šumperk. Lakosainak száma 125 500 fő (2009). Területe 1313,06 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BludovBohdíkovBohuslaviceBohutínBrannáBratrušovBrníčkoBušínChromečDlouhomilovDolní StudénkyDrozdovDubickoHanušoviceHorní StudénkyHoštejnHraběšiceHrabišínHrabováHynčinaJakuboviceJanoušovJedlíJestřebíJindřichovKamennáKlopinaKolšovKopřivnáKosovKrchlebyLesniceLeštinaLibinaLíšniceLošticeLoučná nad DesnouLukaviceMalá MoravaMaletínMírovMohelniceMoravičanyNemileNový MalínOlšanyOskavaPalonínPavlovPetrov nad DesnouPísařovPolicePostřelmovPostřelmůvekRájecRapotínRejcharticeRohleRovenskoRuda nad MoravouŠléglovSobotínStaré MěstoStaveniceŠtítySudkovŠumperkSvébohovTřeštinaÚsovVelké LosinyVernířoviceVikanticeVikýřoviceVyšehoříZábřehZborovZvole

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Šumperk District
A Wikimédia Commons tartalmaz Šumperki járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a(z) Šumperk District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Šumperk című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.