Prostějovi járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Prostějovi járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületOlomouci kerület
RendszámPV
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Prostějovi járás (Csehország)
Prostějovi járás
Prostějovi járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 28′ 17″, k. h. 17° 06′ 45″Koordináták: é. sz. 49° 28′ 17″, k. h. 17° 06′ 45″
A Wikimédia Commons tartalmaz Prostějovi járás témájú médiaállományokat.
A Prostějovi járás

A Prostějovi járás (csehül: Okres Prostějov) közigazgatási egység Csehország Olomouci kerületében. Székhelye Prostějov. Lakosainak száma 111 197 fő (2009). Területe 777,32 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

AlojzovBedihošťBílovice-LutotínBiskupiceBohuslaviceBousínBřezskoBrodek u KoniceBrodek u ProstějovaBudětskoBukováČechy pod KosířemČehoviceČelčiceČelechovice na HanéDětkoviceDobrochovDobromiliceDoloplazyDrahanyDřevnoviceDržoviceDzbelHačkyHluchovHorní ŠtěpánovHradčany-KobeřiceHrdibořiceHrubčiceHruškaHvozdIvaňJesenecKladkyKlenovice na HanéKlopotoviceKoniceKostelec na HanéKoválovice-OsíčanyKralice na HanéKrumsínLaškovLešanyLipováLudmírovMalé HradiskoMořiceMostkoviceMyslejoviceNěmčice nad HanouNezamysliceNivaObědkoviceOchozOhrozimOlšany u ProstějovaOndraticeOtaslaviceOtinovesPavlovice u KojetínaPěnčínPivínPlumlovPolomíPřemysloviceProstějovProstějovičkyProtivanovPteníRaková u KoniceRakůvkaRozstáníSeloutkySkalkaSkřípovSlatinkySmržiceSrbceStařechoviceStínavaStražiskoŠubířovSuchdolTištínTvoroviceUrčiceVíceměřiceVícovVincencovVitčiceVranovice-KelčiceVrbátkyVrchoslaviceVřesoviceVýšoviceZdětínŽeleč

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Prostějov District
A Wikimédia Commons tartalmaz Prostějovi járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Prostějov District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Prostějov című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.