Zsukuo voniu ju ajcsing

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zsukuo voniu ju ajcsing
(如果蜗牛有爱情)
A sorozat bevezető képsora a szereplőket rajzfigurákként ábrázolja.
A sorozat bevezető képsora a szereplőket rajzfigurákként ábrázolja.
Műfajbűnügyi, romantikus

AlkotóTing Mo
ÍróCsu csu
RendezőCsang Kaj-csou[1]
FőszereplőVang Kaj
Vang Ce-ven
Hszü Jüe
Jü Heng

OrszágKína
Nyelvkínai
Epizódok24
Gyártás
ProducerHou Hung-liang[1]
Részenkénti játékidő30 perc[2]
Sugárzás
Eredeti adóDragon Television
Eredeti sugárzás2016. október 24. – 2016. december 12
További információk
SablonWikidataSegítség

A Zsukuo voniu ju ajcsing (egyszerűsített kínai: 如果蜗牛有爱情, pinjin: Rúguǒ wōniú yǒu àiqíng), angol címén When a Snail Falls in Love, kínai televíziós sorozat, illetve websorozat, melyet 2016 áprilisa és szeptembere között forgattak Vang Kaj, Vang Ce-ven, Hszü Jüe és Jü Heng főszereplésével.[3] A Dragon TV tűzte műsorra, online pedig a Tencent vetíti. A sorozatot Ting Mo azonos című regénye alapján készítették. Az író korábbi regényből Love Me If You Dare címmel ugyanez a stáb készített televíziós adaptációt.[2][1] A sorozatot az első héten online 200 milliószor tekintették meg,[4] november 15-ig pedig több mint egymilliárd alkalommal.[5]

Cselekmény[szerkesztés]

Ling város rendőrkapitányságának erőszakos bűncselekményekkel foglalkozó osztályára két új női gyakornok érkezik a rendőrakadémiáról. Hszü Hszü kriminálpszichológus, profilozás a feladata, Jao Meng pedig egy erős, elkötelezett, lelkes rendőrnő, akinek Csi Paj, az egység vezető nyomozója a példaképe. Csi jártas a harcművészetekben és rendkívül intelligens és megfontolt rendőr. Először nem hajlandó elfogadni Hszü Hszüt a csapatába, mert a lány megbukott a fizikai terheléses teszten, végül azonban a lány elemző képességét látva belemegy, hogy maradjon, azzal a feltétellel, hogy a lánynak három hónapon belül át kell mennie az erőnléti teszten. A csapat különféle véres és brutális ügyekben nyomoz, melyek kapcsolódnak egymáshoz és a város egyik legnagyobb cégéhez, amely ráadásul Csi Paj gyerekkori barátnője családjának tulajdonában van. A fura események sorozatának pedig köze van Csi Paj helyettese, Csao Han rendőr apjának eltűnéséhez is. Közben pedig Hszü Hszü rajzos naplót vezet a mindennapokról, melyben munkatársait állatfigurákként ábrázolja. Saját maga a „lassú csiga”, míg Csi Paj az oroszlán. A történet folyamán a csiga beleszeret az oroszlánba.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. a b c 'When a snail falls in love' to air on Dragon TV. Shanghai Daily, 2016. október 20. (Hozzáférés: 2016. november 18.)
  2. a b 《如果蜗牛有爱情》赢口碑 王凯王子文组新CP模式 (kínai nyelven). People's Daily, 2016. október 26. (Hozzáférés: 2016. november 18.)
  3. 《如果蜗牛有爱情》杀青 王子文:想更贴近许诩”, 新浪娛樂, 2016. szeptember 8. (kínai nyelvű) 
  4. 《如果蜗牛有爱情》王凯金句频出 王子文甜蜜拜师 (kínai nyelven). China Daily, 2016. október 29. (Hozzáférés: 2016. november 18.)
  5. Weibo account announcement (kínai nyelven). 如果蜗牛有爱情. (Hozzáférés: 2016. november 18.)

További információk[szerkesztés]