ZigZap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ZigZap
Adatok
Indulás2004. október 16.
Megszűnés2011. szeptember 30.
OrszágLengyelország

A ZigZap[ejtsd: zigzep/zigzepp] egy lengyel kábeltelevíziós csatorna volt amely a lengyel Minimaxot váltotta le 2004-ben, amikor a Minimax magyar tulajdonba került, animációs filmeket és sorozatokat sugárzott reggel 6 és este 20 óra között, célközönsége a 7-16 év közötti korosztály volt. Az eredeti arculatban graffitiző diákszerű gyerekek voltak, majd később jött a sokkal térbelibb arculat. A csatorna 2004. október 16-tól 2011. szeptember 30-ig működött, ezután nevet váltott Teletoon+-ra, Spanyolországból és Lengyelországból kivonulva külön csatornán kezdte sugározni a régi és újabb sorozatait. A csatorna a Cyfra+ szolgáltatónál és műholdon volt elérhető.

A ZigZap az első lengyel televízió a tizenévesek számára, amely 2004 óta létezik. 2005-ben a Satellite Oscar – Hot Bird Awards díjat nyert a gyermekek és fiatalok számára elért legjobb csatornáért. A ZigZap mintegy 3,2 millió háztartást ér el Lengyelországban kábelhálózatok és a CYFRA + digitális platformon keresztül.

A ZigZap a modern tinédzserek számára kialakított csatorna. A szabadalmaztatott programok követik a fiatal nézőket érdeklő összes kérdést és témát. A divat, a szépség, a sport, az állatok és a zene, valamint az érdekes eseményekről szóló jelentések ciklikus, eredeti programokban tárgyalt témák. Nem hiányzik népszerű animációs és színészi sorozat a legjobb világcímkékből a ZigZap-en. Elválaszthatatlan elem a versenyek nagy száma, vonzó díjakkal. A műsor 6.00 és 21.00 között zajlik.

21.00 – 1.00 között a ZigZap után a HYPER sugárzott – Lengyelország egyetlen programblokkja, amely a számítógépes játékokat, az anime-t és a legújabb multimédiás trendeket sugározta.

A www.zigzap.tv webhely kiegészíti a műsorban zajló eseményeket.(2011-ig)

Műsorai[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]