Sharon naplója

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sharon naplója
(Braceface)
Műfajgyermekeknek szóló televíziós sorozat

AlkotóMelissa Clark
RendezőCharles E. Bastien
Hang
Narrátor

Ország
Nyelvangol
Évadok3
Epizódok78 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producerAlicia Silverstone
ProducerAlicia Silverstone
Részenkénti játékidőkb. 21 perc
Gyártó
ForgalmazóNelvana
Sugárzás
Eredeti adóKanada Teletoon
Eredeti sugárzás2001. június 2.2004. május 12.
Első magyar adóMagyarország Minimax
Státuszbefejezett
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
További információk
SablonWikidataSegítség

A Sharon naplója (eredeti cím: Braceface) kanadai–amerikai–kínai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Melissa Clark alkotott. A főszerepekben Alicia Silverstone és Stacey DePass hangja hallható. Kanadában a Teletoon vetítette, Magyarországon pedig a Minimax sugározta.

Ismertető[szerkesztés]

A főszereplő, Sharon Spitz, aki egy szőke hajú, zöld szemű, fogszabályzós tinédzser lány. Sharon barátai, Conor, aki allergiás mindenre és Maria, aki mindig igazat mond, kitartó és a Mary Pickford iskolában tanul. Szerelme Alden Jones, aki egyik legnépszerűbb fiú a suliban. Ilyenkor megjelenik főhősünk vetélytársa is, Nina, aki ugyancsak próbál Aldenre pályázni. Miután Sharon fogszabályzót kapott, azóta különös dolgok érik. A történetből megismerhetitek milyen Sharon iskolájának hétköznapi élete, amely sok kalandot is mutat.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Ismertető
Sharon Spitz Alicia Silverstone Roatis Andrea A sorozat főszereplője, 13 éves szőke tinilány. Élete nagy tragédiája hogy fogszabályzót kell viselnie, ami ráadásul furcsa dolgokat csinál a benne lévő áram miatt.
Helen Spitz Tamara Bernier Evans Vennes Emmy Sharon, Adam és Josh anyja. Pszichológusként dolgozik a saját házában. Lánya problémái kevésbé érdeklik, mint a betegei de ettől függetlenül szereti a családját.
Adam Spitz Dan Petronijevic Minárovits Péter
Gerő Gábor
Szokol Péter
Sharon 17 éves bátyja. Birkózó lévén hatalmas termetű de esze az nem sok van. Szereti mások képébe vágni a sikereit, főleg Sharon tapasztalja meg ezeket. Kapcsolatait tekintve nagyon szerencsétlen, elsősorban termete és viselkedése miatt.
Josh Spitz Michael Cera Czető Roland Sharon 9 éves öccse. Sokkal értelmesebb és kifinomultabb, mint bátyja, ugyanakkor nem veti meg a 9 évesekre jellemző dolgokat. Fiatal zongoraművész, néha már nagyon is csak a művészet érdekli.
Maria Wong Marnie McPhail Csondor Kata Sharon legjobb barátnője. Megbízható, sportos és mindenben sikeres. Sharonnal nagyon ritkán veszekednek, bár előfordulnak apróbb dolgok.
Connor MacKenzie Peter Oldring Kálloy Molnár Péter
Szatmári Attila
Sharon másik legjobb barátja. Majdnem mindenre allergiás. A szerelmi élete azonban sokkal fényesebb, mint ő maga.
Alden Jones Vince Corazza Simonyi Balázs Sharon szerelme. A suli szépfiúja, ezt a tényt pedig alátámasztja Nina Harper törtetése. Az első évadban összejön Sharonnal, majd a 2. évad elején egy félreértés miatt szakítanak, de jó kapcsolatban maradnak. A 3. évad végén újra összejönnek.
Nina Harper Katie Griffin Dögei Éva Az iskola menő csaja és Sharon ellensége, bár kiskorukban barátok voltak. Kislány korában lefejezve találta a babáit, és Sharonra fogta az egészet. Aldenre hajt, bár az irritáló személyiségét nem tudja elrejteni.
Brock Leighton Daniel DeSanto Pálmai Szabolcs Alden legjobb barátja és a Szakadt acél tagja. Gyerekes viselkedése miatt a lányok messze elkerülik, azonban a 2. évadban Maria barátja lesz.
Griffin
Alyson Malitski Emily Hampshire Benkő Nóra
Balogh Anikó
Nina legjobb barátnője az 1. évadban és a 2. évad elején. A "Háromszögek" című epizódban meg mondja Ninának hogy ők sosem voltak igaz barátok és Sharon baráti körének tagja, valamint Connor barátnője lesz.
Mr. Richard Spitz Seszták Szabolcs
Petra Nina unokatestvére. Nagyvárosban él, és ezerszer elviselhetetlenebb mint Nina. A 3. évadban tűnik fel, amikor bevallja, hogy szándékosan ő tette tönkre Nina babáit, és Nina a semmiért hibáztatta Sharont.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]