World Series Baseball ’96

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
World Series Baseball ’96
FejlesztőBlueSky Software (Genesis), Sega PC (Windows 95)
KiadóSega
SorozatWorld Series Baseball
PlatformokSega Genesis, Windows 95
Kiadási dátumSega Genesis
  • US 1996. augusztus
Windows 95
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

A World Series Baseball ’96 baseball-videójáték, melyet a BlueSky Software fejlesztett és a Sega jelentetett meg. A játék 1996 augusztusában jelent meg Sega Genesis videójáték-konzolra, ugyanebben az évben egy Windows 95-átirat is megjelent, kizárólag Dél-Koreában és Japánban.[* 1]

A játék Genesis-verziójának borítóján Manny Ramírez Cleveland Indians-jobbkülső szerepel.[2]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Next Generation szerkesztői a játék Genesis-verzióját 4/5 csillagra értékelték, kiemelve, hogy „Ami biztos, hogy a Genesisre valószínűleg már soha nem fog még egy ilyen minőségű baseballjáték megjelenni. A játék kötelező darab azon baseballrajongóknak, akik egy Genesist és kosárlabda és amerikai futball nélküli hosszú nyarat nyergeltek fel.”[3]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a World Series Baseball '96 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. A játék Windows 95-verzióját észak-amerikai videójátékos magazinokban is reklámozták, azonban ismeretlen okokból végül valószínűleg mégsem jelent meg a régióban.

Források[szerkesztés]

  1. ワールドシリーズベースボール (japán nyelven). Sega. [1996. december 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  2. Where does Anthony Rizzo rank among the all-time great baseball video game cover athletes? (angol nyelven). MLB.com. MLB Advanced Media, 2015. február 9. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  3. (1996. szeptember 1.) „Finals”. Next Generation (21), 160. o, Kiadó: Imagine Media.