World Series Baseball 2K1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
World Series Baseball 2K1
FejlesztőWow Entertainment
KiadóSega
ProducerDave Perkinson
SorozatWorld Series Baseball
PlatformokDreamcast
Kiadási dátum
  • JP 2001. március 22.
  • US 2000. július 17.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
AdathordozóGD-ROM
SablonWikidataSegítség

A World Series Baseball 2K1 baseball-videójáték, melyet a Wow Entertainment fejlesztett és a Sega jelentetett meg. A játék 2000. július 17-én jelent meg Észak-Amerikában, illetve 2001. március 22-én Japánban, kizárólag Dreamcast otthoni videójáték-konzolra. A 2K1 a sorozat első játéka az 1997-ben megjelent ’98 óta.

A World Series Baseball 2K1 a grafikai motorját a Super Major League című Sega NAOMI-játéktól vette át, így a grafikája messze túlszárnyalta a kor összes baseballjátékát. Ezzel szemben számos a műfajban hagyományos funkció nélkülözése, a gyatra hangzásvilága, illetve számos jelentősebb játékmeneti hiba miatt a szaksajtó rendkívül kritikusan fogadta a játékot. A játék hírhedt a lassan reagáló irányítása, a teljesítménybeli problémái, illetve amiatt, hogy a World Series Baseball 2K1 megjelenése előtt már legalább fél évtizede a baseballjátékok egyik alapkövének számító manuális védekezőjáték sincs benne a játékban.[1]

A World Series Baseball 2K1 rendkívül gyenge fogadtatása miatt a Sega a következő játék fejlesztésével a Visual Conceptst, a kifejezetten sikeres NBA 2K és NFL 2K sportjátéksorozatok fejlesztőcsapatát bízta meg.[2][3]

A játék borítóján Pedro Martínez Boston Red Sox-kezdődobó szerepel.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a World Series Baseball 2K1 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. World Series Baseball 2K1 (DC) (angol nyelven). Metacritic. CBS Interactive. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  2. World Series Baseball 2K2 (angol nyelven). IGN. Ziff Davis, 2001. augusztus 18. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  3. Paine, Neil: The Baseball Video Game Championship Belt (angol nyelven). FiveThirtyEight. ABC News, 2014. május 6. (Hozzáférés: 2019. december 29.)