Wolf’s Rain

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wolf's Rain
ウルフズレイン
Urufuzu Rein
Műfaj szeinen, akció, kaland, science fantasy, dráma, természetfeletti, poszt-apokaliptikus
TV-anime
Rendező Okamura Tenszai
Író Nobumoto Keiko
Stúdió Bones
Ország  Japán
Csatorna Animax, Fuji TV
Első sugárzás 2003. január 6. –
2003. július 29.
Epizódok 26
OVA
Rendező Okamura Tenszai
Író Nobumoto Keiko
Zene Kanno Jóko
Stúdió Bones
Ország japán Japán
Megjelenés 2004. január 23. –
2004. február 25.
Epizódok 4
Játékidő 24 perc
Manga
Író Nobumoto Keiko
Rajzoló Iida Tosicugu
Ország japán Japán
Kiadó Kodansha
Antológia Magazine Z
Megjelenés 2003. július 23. –
2004. február 23.
Kötetek 2

A Wolf's Rain (ウルフズレインUrufuzu Rein?) japán animesorozat, amelyet Nobumoto Keiko írt és a Bones készített Okamura Tenszai rendezésében. Az animét 2003. január 3-án kezdte sugározni a Fuji TV és ez év július 29-én fejezték be a 26. résszel.

2004 telén megjelent egy 4 részes OVA és a manga befejezése is ez időtájra tehető.

Történet[szerkesztés]

Az anime egy apokaliptikus jövőben (vagy a múltban) játszódik. A városok nyomasztóak, az emberek egyre fogynak. Egy prófécia szerint a világvége közeledik és akkor elérkezik a Földre a Paradicsom, az utat pedig csak a farkasok találhatják meg. Farkasokat azonban hosszú ideje nem láttak, kihaltnak hiszik őket, mert régebben vadásztak rájuk, mivel úgy hitték, hogy ők hozzák el a világvégét. Pedig az emberek között élnek, emberalakot öltve élnek a túlélésért.

A történet egy fiatal farkas csoportról vagy inkább falkáról szól. Kiba, Cume, Toboe, Hige és Blue (aki a történet közepe fele csatlakozik a falkához) elindulnak megkeresni a Paradicsomot és időközben egyre inkább összeszoknak. Az útjuk során rengeteg kalandba keverednek és találkoznak az alkímia leányával, Cheza-val, aki a puszta holdvirágból született.

A történetben a fő negatív szereplője Darcia, aki „nemesi származású”: félig farkas, félig ember. A farkasokkal akar megküzdeni, mert úgy véli, hogy nem az ősei hozták a családra az átkot, amely a fél farkas mivoltát okozza, hanem a farkasok a büntetendők.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]