William Robert Ogilvie-Grant

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
William Robert Ogilvie-Grant
Született 1863. március 25.[1]
Easter Elchies
Elhunyt 1924. július 26. (61 évesen)[1]
Farley Cottage
Állampolgársága Nagy-Britannia és Írország Egyesült Királysága
Foglalkozása ornitológus
Iskolái Fettes Főiskola

William Robert Ogilvie-Grant (1863. március 25.1924. július 26.) skót ornitológus. Zoológiai szakmunkákban nevének rövidítése: „Ogilvie-Grant”.

Pályája[szerkesztés]

Ogilvie-Grant a tanulmányait Cargilfieldben és az edinburghi Fettes College-ban végezte, ahol zoológiát és anatómiát tanult. 1882-ben asszisztensi kinevezést kapott a londoni természettudományi múzeumba. Albert C. L. G. Günther mellett ichthiológiát tanult, majd 1885-ben helyettesi kinevezést kapott az intézmény madártani szekciójánál, arra az időre, amíg Richard Bowdler Sharpe indiai tanulmányúton vett részt. Később is ennél a szervezeti egységnél maradt, végül a madártani szekció felügyelője lett, az 1909 és 1918 közti időszakban.

Szerkesztőként ő követte Bowdler Sharpe-ot a Brit Ornitológusok Klubjának folyóiratánál (Bulletin of the British Ornithologists' Club), e posztot 1904-től 1914-ig töltötte be.

Élete során számos gyűjtőutat tett, főként Szokotrán, Madeirán és a Kanári-szigeteken.

Források[szerkesztés]

  • Mullens and Swann - A Bibliography of British Ornithology

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a William Robert Ogilvie-Grant című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.


  1. ^ a b SNAC. (Hozzáférés: 2017. október 9.)