Willa Holland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Willa Holland
Született Willa Joanna Chance Holland
1991. június 18. (32 éves)
Los Angeles
Állampolgársága amerikai
SzüleiDarnell Gregorio-De Palma
Keith Holland
Foglalkozása
Iskolái Palisades Charter High School

A Wikimédia Commons tartalmaz Willa Holland témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Willa Joanna Chance Holland (Los Angeles, 1991. június 18. –) amerikai modell és színésznő. Legismertebb szerepe Kaitlin Cooper, akit A narancsvidékben alakított. Emellett szerepelt a Gossip Girl – A pletykafészek című sorozatban is, illetve a népszerű A zöld íjász sorozatban alakította Thea Queen-t.

Pályája[szerkesztés]

Első szerepét 2001-ben az Ordinary Madness című filmben kapta, ahol Faye fiatalabb énje bőrébe bújt. Következő szerepét négy évre rá kapta a Visszatérés c. sorozatban, Lisa Kudrow oldalán. A következő évben a Scarface: The World Is Yours című videójátékban kölcsönözte az egyik karakter hangját. Szintén ebben az évben a Making the Video Game: Scarface - The World Is Yours című dokumentumfilmben tűnt fel, amiben arról számolnak be, hogyan készítették a videójátékot.

Szintén 2006-ban kapta meg első nagyobb szerepét a Narancsvidék című sorozatban, amiben egy éven keresztül volt látható mint Kaitlin Cooper. 2008-ban a „Garden Party” című filmben kapta meg April szerepét. Ugyanebben az évben főszerepet kapott A cél szerelmesíti az eszközt című filmben, Anton Yelchin, Eva Amurri és Susan Sarandon oldalán volt látható. Még mindig 2008-ban újabb főszerepet kapott a Genova című filmben, ahol partnerei Colin Firth, Perla Haney-Jardine, Catherine Keener és Hope Davis voltak. Ugyanebben az évben megkapta Agnes Andrews szerepét a Gossip Girl – A pletykafészek című sorozatban.

2010-ben egy újabb videójátékban, a Kingudamu hâtsu: Bâsu bai surîpuban kölcsönözte Aqua hangját. Szintén ebben az évben két kisebb szerepet kapott a Légió és Chasing 3000 című filmekben. 2011-ben feltűnt a Szalmakutyák című filmben James Marsden és Kate Bosworth oldalán. 2012-ben főszerepet kapott a Tigrisszemek című filmben, amiért a Boston Nemzetközi Filmfesztivál legjobb színésznőnek járó díjára jelölték.

2012-ben szintén Aqua hangját kölcsönözte a Kingudamu hâtsu 3D: Dorîmu doroppu disutansu című videójátékban. Ugyanebben az évben kiírták a Gossip Girl – A pletykafészek sorozatból, amiben négy évig alakította Agnes Andrews szerepét. Még mindig 2012-ben megkapta Thea Queen szerepét A zöld íjász című sorozatban, ami meghozta számára a várva várt sikert. A sorozatban Oliver Queen húgát alakítja. 2016-ban szerepelt a Pacific Standard Time című filmben.

Filmjei[szerkesztés]

év cím szerep
2001 Ordinary Madness Young Faye
2008 Garden Party April
2008 A cél szerelmesíti az eszközt Taylor Elizabeth Berry
2008 Genova Kelly
2010 Légió Audrey Anderson
2010 Chasing 3000 Jamie
2011 Szalmakutyák Janice Heddon
2012 Tigrisszemek Davey

Sorozatai[szerkesztés]

év cím szerep
2005 A visszatérés Kalla
2006-2007 A narancsvidék Kaitlin Cooper
2008-2012 Gossip Girl – A pletykafészek Agnes Andrews
2012- A zöld íjász Thea Queen
2015 Flash – A Villám Thea Queen

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]