Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ezen a lapon a karbantartó versennyel kapcsolatban találhatsz információkat. A kezdeményezés célja egy olyan nagytakarítás, melynek keretén belül a Wikipédia hiányos, romos, problémás állapotban lévő szócikkeit (reklám, forráshiány, fordításhiány stb.) hozzuk rendbe.

A 2010-es verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2010

A 2012-es verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2012

A 2013-as verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2013

A 2018-as verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018

A 2021-es verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2021

A 2022-es verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2022

A 2024-es verseny részleteit itt találod: Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2024


A pályázat célja[szerkesztés]

A 2010, 2012 és 2013-as verseny után negyedik alkalommal rendezzük meg a tavaszi nagytakarítást, amellyel a Wikipédia hiányos, romos, problémás állapotú cikkeit (reklám, forráshiány, fordításhiány stb.) hozzuk rendbe. Idén egy hónapon át lehet takarítani és bővíteni, javítani a Magyar Wikipédiát! A verseny szervezői OrsolyaVirág, Nyiffi és Bencemac. A versennyel kapcsolatos kérdéseid bátran tedd fel a vitalapon.

A pályázat időtartama[szerkesztés]

A verseny résztvevői 2018. március 9. 00:01-től 2018. április 8. 23:59-ig vehetnek részt a tavaszi rendrakásban.

A részvétel feltételei[szerkesztés]

A versenyben azok a szerkesztők vehetnek részt, akik a magyar Wikipédián regisztráltak. Akik részt kívánnak venni a versenyben, a kiírás vitalapjának tetején jelentkezzenek. Jelentkezni a verseny teljes időszaka alatt lehet.

A Wikipédiára itt lehet regisztrálni. A regisztrációra a versenyzők teljesítményének követéséhez és az ajándékok és díjak kiosztásának adminisztrálásához van szükség.

Értékelés[szerkesztés]

Az értékelés folyamatosan zajlik a Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018/Összesítés lapon az ott összesített pontok alapján a szervezők segítségével. Az eredményhirdetésre 2018. április 8-a után kerül sor a Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018/Statisztika lapon. A verseny első helyezettje a tárgyi nyereményen túl megkapja a 2018-as tavasz nagytakarítója címet.

Nyeremények[szerkesztés]

A díjak közül az első 15 legsikeresebb szerkesztő helyezése sorrendjében választhat a verseny lezárását követően.

Választható díjak
  • 2018-as Wikitáborban való részvétel támogatása maximum 25 000 Ft értékben
  • egy 10 000 Ft-os ajándékutalvány online vagy offline áruházba
  • egy 7000 Ft-os ajándékutalvány online vagy offline áruházba
  • egy 5000 Ft-os ajándékutalvány online vagy offline áruházba
  • 11 db. wikis ajándékcsomag. Választható tárgyak: bögre (kék és fekete), sötétkék hosszú ujjú férfi póló, szürke hosszú ujjú női póló, érintőtoll (kék és fekete), matrica (Commonsos, Wikipédiás, Wiki Loves Monumentses), kitűző (Commonsos, seprűs, Wikipédiás).
Apróbetű: A változtatás jogát az egyesület fenntartja.

A díjak átadására 2018 májusában kerül sor egy budapesti Wikitalálkozón.

4. heti különdíj[szerkesztés]

Április másodikától egy hetet szentelünk a 2013 áprilisáig felsablonozott cikkek javítására. Három kategóriában lehet dolgozni: csonkmentés, forrásolás és lektorálás. Kategóriánként a legjobb szerkesztőt fogjuk díjazni, a kategóriagyőztes jutalma egy 3500 Ft-os utalvány egy szabadon választott online vagy offline áruházba. Az értékelés a Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018/Negyedik hét lapon történik.

Megjegyzés: ebben a versenyben csak fenti kategóriák sablonjai számolhatóak el, további hibák javításáért (infobox pótlása, hiányzó bevezető, lefordítandó stb.) nem jár külön pont, ezeket az összesítés lapra írd fel.

Piraeus különdíja[szerkesztés]

Piraeus egy üveg bort ajánlott fel annak, aki a legtöbb élő személy szócikkét forrásolja. „A feltétel csak annyi, hogy a cikkben maradó minden információhoz legyen kötve a Wikipédia elvárásainak megfelelő forrás és a megmaradó cikk haladja meg az 1200 byte-ot.” A lista itt található, a projektről bővebben itt olvashatsz.

Részvétel[szerkesztés]

A megoldandó problémák listáját itt találod. A rendbe hozott szócikket listázd a Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018/Összesítés lapon szerkesztői neved fejezetében, hozzáírva az azzal megszerzett pontszámot. Azok a pontszámok kerülnek értékelésre, melyek április 8-án éjfélig a szerkesztők táblázataiba bekerülnek.