Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2017-07-11

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Úticél: a Plitvicei-tavak[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy regisztrálni kell e a Plitvicei-tavakhoz?
--143.164.1.11 (vita) 2017. július 11., 12:18 (CEST)[válasz]
felelet
Nem értem a kérdést! Regisztrálás?
A Plitvicei-tavak Horvátországban vannak. Horvátország az EU tagja, de (tudtommal) még nem része a schengeni övezetnek.
Ezért a horváth határállomáson be kell mutatni a hivatalos okmányaidat: részletekről itt olvashatsz. (Ezeket a bemutatásokat nevezed regisztrálásnak?)
Az országon belül szabadon közlekedhetsz. A Plitvicei-tavakhoz is. A szállodai helyfoglalást jobb már itthon elintézni. (Ez volna a regisztrálás?)
vitorlavita 2017. július 11., 13:29 (CEST)[válasz]
Lehet, hogy arra vonatkozik a kérdés, ha valahol a Nemzeti Parkban akar egy területet felkeresni. – Holdkóros vita 2017. július 12., 02:21 (CEST)[válasz]
Aham! Ha a Plitvicei Tavak Nemzeti Parkba kíván belépni, akkor sem kell regisztrálni (csak belépőjegyet venni). Ugyanis, most találtam, és ajánlom a turisták tájékoztatását szolgáló oldal elolvasását. Nem kell visszahőkölni, hogy az oldal már pár éve fenn van: a kommentek között vannak frissek is, azokat is érdemes végignézni! Már csak azért is, mert éppen az idei áprilisi hozzászólásokban ott van a Tudakozónkban feltett kérdés, és rá rögtön a válasz is: nincs regisztrálás... vitorlavita 2017. július 13., 11:52 (CEST)[válasz]