Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2016-06-23

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Aláírásgyűjtés[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Az irtandó gyomok listája: parlagfű, ebszőlő csucsor, aranka fajok, azonban több példa is volt arra, hogy a kék katáng miatt is szóltak az embereknek az önkormányzattól, hogy irtsák, mert gyom. Hova lehet fordulni ebben az ügyben?

Továbbá szeretnék aláírást gyűjteni, mielőtt még kiirtatják velünk a pipaccsal, a kamillával és a szolidágóval együtt. Hogy lehet ezt megtenni? Szalakóta vita 2016. június 23., 15:35 (CEST)[válasz]

válasz
Találtam egy prezentációt a parlagfű írtásáról (mellékesen szóba ejt más gyomokat is): Az önkormányzatok szerepe a parlagfű elleni hatósági védekezésben - a szerzője a Pest Megyei Kormányhivatal Növény - és Talajvédelmi Igazgatóságának valamilyen munkatársa, vagyis szakember lehet. Azt gondolom, hogy ez az anyag az önkormányzati jegyzők vagy az ő megbízottjaik okulására tartott előadás vázlata lehet...
Érdemes végigböngészni. Nekem úgy tűnik, hogy valószínűleg az a legegyszerűbb út, ha az önkormányzat jegyzőjéhez fordulsz. Helyi szinten az ő feladatkörébe tartozik az első kérdésed tárgya.
Petíció? Erre én csak egy lehetőséget ismerek: http://www.peticiok.com.
vitorlavita 2016. június 23., 22:30 (CEST)[válasz]