Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2016-03-30

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Rupp-hegy[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a Rupp-hegy névadójáról (Rupp György) van-e valami plusz info azon kívűl, hogy 'a terület tulajdonosa volt egykor'.

A másik kérdés a képeken látható öntöttvas objektummal kapcsolatos. Jelenleg egy zászló van elhelyezve benne (nem teljesen passzol, min. 3-4 centivel kissebb mint kellene... ezért lehet, hogy nem is ez a rendeltetése). Ami igazán érdekes, azok a feliratok, mindenféle számsor (és betűsor) van rajta, de se geodéziai, se egyébb pl. évszám értelmet nem találtam benne. Előre is köszönöm a segítséget.
--Globetrotter19 vita 2016. március 30., 15:09 (CEST)[válasz]
Ötlet

A magyarázatot én sem tudom. A fok- és percjel arra utal, hogy földrajzi hely azonosítására való. Elképzelhető, hogy az Adriai tengertől mért helyzet szerepel rajta, és a mértékegység láb. MZ/X vita 2016. március 31., 14:31 (CEST)[válasz]

Köszi az 'ötletet'. A 892 'egység' kb 30cm körüli magyar 'lábmérettel' passzol is a 266m körüli magassághoz. - - Globetrotter19 vita 2016. április 1., 16:33 (CEST)[válasz]