Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-03-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az emberi tevékenység hatása a fákra[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== fak ==
Azt szeretném megtudni, hogy
az ember milyen tevekenysegekkel jarult hozza a fak elpusztitasahoz?
--92.85.219.25 (vita) 2014. március 8., 10:09 (CET)[válasz]
vélemény
Most látom, hogy a következő kérdés is tőled származik... Az a gondolatom támadt, hogy házifeladatokról van szó, ebben a kérdésben is!
A csillaghullásra a válasz könnyű volt, erre nehéz... Azért térek ki a válaszadás elől, mert a kérdésed számomra túl általános! Például mit értesz a „fák” fogalmán? A karácsonyi ünnep fenyőfa-rengetegét? A trópusi őserdőket? Vagy az Atlasz hegység - ma már nem létező - erdőségeit? A válaszomnak azért sokrétűnek kellene lennie, hogy a te konkrét (de előttem rejtett) kérdésedre is benne legyen a felelet: oldalakat lehet erről a témáról írni (például környezetvédő mozgalmak kiáltványait lehetne idézni). A neked való választ - ha környezetismereti házifeladathoz kell - egyszerűbb neked megfogalmaznod, csak ehhez el kellene olvasnod a te tankönyved idevágó fejezetét, s közben jegyzeteket írni a füzetedbe...
vitorlavita 2014. március 8., 11:34 (CET)[válasz]

Novemberi hullócsillagok[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== csillagok ==
Azt szeretném megtudni, hogy
hogyan nevezzik azokat a hullocsillagokat amelyen novemberben hullanak?
--92.85.219.25 (vita) 2014. március 8., 10:16 (CET)[válasz]
válasz
Mindjárt a második találatból kiderül: ezek a Leonidák!
vitorlavita 2014. március 8., 11:03 (CET)[válasz]
Sajnos

Sajnos, a magyar nyelvű szócikk a Leonidákról elég szűkszavú, érdemes megnézni az angolt. MZ/X vita 2014. március 8., 21:49 (CET)[válasz]

Mikor kezdődik vasárnapi Istentisztelet?[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy most, 9.-én mikor kezdődik az Istentisztelet?
--81.183.50.219 (vita) 2014. március 8., 15:27 (CET)[válasz]

Ilyen kérdést már máskor is kaptunk, és akkor is csodálkoztunk rajta. Melyik templomban? Ezt ugyanis nem árulta el nekünk. - Orion 8 vita 2014. március 8., 16:27 (CET)[válasz]

parttípusok[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
milyen parttipusok vannak!!!
--92.84.23.26 (vita) 2014. március 8., 19:18 (CET)[válasz]
vélemény
Azt hiszem, legjobb lenne elővenni a tankönyvet (lásd a fák kipusztulásával kapcsolatos fentebbi kérdésre írt válaszomat). Ha a tankönyv túl szegényes példákat tartalmazna, akkor tessék egy Google-féle találati lista:
Google Keresés(milyen parttipusok vannak)
Az első találat rengeteg típust ismertet - sajnos, ehhez egy „geológus – laikus érdeklődő” szótár kell (mivel tele van szakkifejezésekkel). A többi találat csak emlegeti a keresett fogalmat, nem igazán részletezi...
vitorlavita 2014. március 8., 19:51 (CET)[válasz]