Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2013-12-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Darázs és méz[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
a darazs termel mezet
--109.102.209.140 (vita) 2013. december 8., 11:16 (CET)[válasz]
válasz

A kérdést csak kicsit értem ajánlom a darázs szócikket, a megmaradt kérdésekre szívesen keresünk választ Robogos vita 2013. december 8., 22:03 (CET)[válasz]

A méh nem ragadozó, a lárvája sem. A felnőtt méh elsősorban nektárral táplálkozik. A méhlárva tápláléka a méz (és a pempő). Ezért készít a kifejlett méh nektárból mézet. A méz: tartósított nektár.
A darázs viszont ragadozó, a lárvája mindenképpen. Ezért a darázs nem mézet készít, hanem vadászik, hordja a mozgásképtelenné tett zsákmányt (rovarokat) a darázsfészekbe. Mivel „édesszájú”, azért lopja a méhek mézét, és nem készít! Lásd: [1], [2] (leginkább szabóméhészet válaszait)!
vitorlavita 2013. december 8., 22:32 (CET)[válasz]

Település reklám[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mekkora reklám az egy településnek, hogy kikerül a Wikipédia főoldalára? Illetve, hogyan lehet egy települést reklámozni, népszerűsíteni?
--180.180.121.114 (vita) 2013. december 8., 12:19 (CET)[válasz]

A mekkora reklám kérdésre a válasz mindig kétséges. Miben méred?

  • Hányan kattintottak át a szócikkre?
  • Hányan látogattak el a nevezett helyre?
  • Mennyivel nőtt a helyi bolt(ok) forgalma?

A reklámozást például a helyi TDM szervezet végzi. Egy olyan rendezvény, amire sokan látogatnak biztos, hogy segít (Kapolcs)

A Wikipédia keretei között az egyetlen lehetőség, hogy nagyon jóra megírod a település szócikkét, illetve a kapcsolódó nevezetességekét.

Robogos vita 2013. december 8., 13:31 (CET)[válasz]

Azt beleírni, hogy milyen koncert lesz ott a jövő héten, vagy hogy egyedül ott kapható a Mauzer féle hecsedlilekvár, meg hogy fölösleges, mert kitöröljük. Azt is, hogy érdemes odalátogatni, fantasztikus meg feledhetetlen élmény a vízipark, meg ilyenek. Az különösen kihívó, hogy ott van a ... cég egyik legnagyobb lerakata. Ezek más, reklámoldalakon megtalálható információk, vagy a település saját honlapján, ide nem férnek be. Gondoljon arra, hogy egy lexikonban, egy autós atlaszban mit lát. Bele lehet írni, hogy van ott egy vízipark is, ekkor és ekkor épült, ennyi pénzből, a látogatottságának éves átlaga ..., és ehhez meg kell adni azt a hiteles, hivatalos forrást, ahonnan az adat származik. Tények kellenek, érzelemmentesen, tárgyszerűen áttekintve, nem is csak felsorolva. A Wikipédiát nem akkor használják az emberek, amikor szórakozást vagy egy áruházat keresnek, hanem amikor hallanak a helyről, és kíváncsiság ébred bennük, hogy hol van, miféle hely, nézd csak, itt az emberek fele beszél szerbül, itt már 1300-ban is volt egy apátság, itt lapult meg Borzas Jóska a betyárcsapatával, mielőtt az emlékezetes Kandúr-hegyi összecsapásra került sor a pandúrokkal – rövid beszámoló róla –, itt van az egy főre eső legtöbb óvodai hely, a főtéren levő fa tövében pihenve írta versét Petőfi, a városháza homlokzatának díszítését kivételesen Benczúr Gyula álmodta meg. Vagy csak hogy ennyien lakják, a település ennyi munkahelyet ad, a Templom útca újrakövezését társadalmi munkában végezték el az itt lakók, az önkormányzat a bevételének ennyi százalékát költi a mezőgazdasági gépek folyamatos felújítására. Ezek mind jó információk, és felkeltik az emberek érdeklődését, és egy komolynak szánt lexikonba illők. - Orion 8 vita 2013. december 8., 15:57 (CET)[válasz]

Válasz
Területfejlesztés, Falusi_turizmus, közösségfejlesztés --Rodrigó 2013. december 8., 22:27 (CET)[válasz]