Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2013-05-24

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ütéstől vérdugulás verőérben[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
== UTESTOL KAPHATT E' VERDUGULAST ? EGY VER ER? ==
--24.87.56.125 (vita) 2013. május 24., 00:30 (CEST)[válasz]
válasz
A címet én javítottam át. A te megfogalmazásodról: nem kell csupa nagybetű, hiányoznak az ékezetes betűk...
Mi az, hogy vérdugulás?
Egy elég nagy erejű ütéstől megsérülhetnek a testben lévő, az ütés alá került szövetek. Ezt nevezik zúzódásnak. Így az ütés alá került vérerek is megsérülhetnek, annyira, hogy bennük a vér keringése akadályozva lesz! Íly módon pangás alakulhat ki, a pangó vér megalvadhat - ez egy nap alatt látható lehet: véraláfutásos lesz az ütést elszenvedett testrész... A zúzódás lassan gyógyul, több napig tart.
vitorlavita 2013. május 24., 00:58 (CEST)[válasz]
válasz2

Kaphat. Sok folyadékot kell inni, és fel kel keresni az háziorvost, aki segít kivizsgálni, ha tényleg komoly az eset. --Rodrigó 2013. május 25., 21:44 (CEST)[válasz]

Paypal valuták[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok! Remélem, ért itt valaki a Paypalhoz, fontos lenne. Van Paypal accountom, amin euro van elsődlegesnek megadva, mert abban szoktak nekem pénzt küldeni. Viszont vásárolni dollárral is szeretnék. Ilyenkor ha dollárban küld nekem számlát az eBay eladó, akkor a paypal leveszi a forint bankszámlámról a pénzt és egyből átváltja dollárba, vagy először átváltja euróba, mert abban van nekem beállítva a paypal, és utána abból dollárba? Vagyis duplán számít fel átváltási díjat? Vagy jobb ha mindig állítgatom, hogy éppen milyen pénzben fizetnék és akkor arra állítom az eBayt?
--84.236.126.83 (vita) 2013. május 24., 18:05 (CEST)[válasz]
PayPal ismertető--karesznincs vita 2013. május 24., 21:33 (CEST)[válasz]

Csonka Ibolya filmszerepei[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
== csonka ibolya filmszerepei ==
--94.171.120.146 (vita) 2013. május 24., 22:36 (CEST)[válasz]
válasz
Van róla szócikkünk!
Hogyan találod meg? Kattints a Tudakozó jobb felső sarkában lévő kereső mezőbe, és írd be: Csonka Ibolya! Válaszd a feljövő lehetőségek közül a Csonka Ibolya (színésznő) lehetőséget, és üss Enter-t! Az így bejövő szócikk róla szól!
Ha a cikkünk róla szóló tartalma nem ad megfelelő választ, akkor ajánlom a szócikk végén lévő Külső hivatkozások című részben a PORT.HU-hoz és az Internet Movie Database-hez vezető linkeket!
vitorlavita 2013. május 25., 00:37 (CEST)[válasz]