Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-12-26

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Watch My Dying[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Watch My Dying zenekar részére miért nem tudok Wiki oldalt készíteni.
Kovács Péter vagyok a zenekar managere és már régóta szeretné(n)k szócikket, de a rendszer nem engedi. Több helyen is hivatkoznak a zenekarra, de önálló szócikk nincs. Változtathatunk zene?
Üdv
Péter
--82.131.232.84 (vita) 2011. december 26., 18:11 (CET)[válasz]

válasz:

Milyen „rendszer nem engedi”?
Semmiféle tiltó, vagy figyelmeztető üzenet nem jelenik meg, ha rákattintunk erre a (piros) linkre: Watch My Dying!
Kattints a linkre, neked sem!
Vagyis: semmi akadálya a szócikk megírásának, változtathatsz ezen!
De mégis azt javaslom, ha még nincs - a Wikipédia követelményeinek (legalább nagyjából) megfelelő - kész fogalmazványod, hogy ne ebben kezdd el a szócikk megírását! Előbb regisztráld magadat a Wikipédiában, nyissál úgynevezett allapot a szócikknek, s abban kezdj el dolgozni! Ha regisztrált szócikk-szerkesztő leszel, akkor a munkálkodásodhoz a szerkesztőtársaktól könnyebb segítséget kapnod!
vitorlavita 2011. december 26., 18:55 (CET)[válasz]

Utónévadás gyereknek[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Van egy érdekes/fura kérdésem: ha egyszer apa leszek, akkor adhatom a fiamnak ezt a nevet: Vágó Béla Albert Rubert Walter? Mivel ő lenne a 4. Béla a sorban ezért a neve elé oda lehetne írni, hogy IV.? Vagyis: IV. Vágó Béla Albert Rubert Walter Engusz vita 2011. december 26., 21:23 (CET)[válasz]

válasz:

Tisztázzunk dolgokat!
  • Van egy anyakönyvezett neved. Hogy az aláírásod ezt nem betűhűen követi, az a te magánügyed (szélsőséges esetben esetleg nem tartanak beszámíthatónak).
  • Ha te vagy (akárhonnan számítva) a család 3. Bélája, és azt akarod, hogy Béla fiad neve előtt ott legyen (római) számmal, a hivatalos nevében is, hogy ő a negyedik, akkor ez névváltoztatásnak minősül.
A névadásról, névváltoztatásról szóló szabály közérthető formában itt olvasható, a névváltoztatásról az első mondata így hangzik: magyar állampolgár születési családi és utónevének megváltoztatását - kérelmére - az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter engedélyezheti. (Gondolom, hogy az illetékes minisztert most - röviden - belügyminiszternek nevezik.)
A szabály második mondata: a magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével - az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter nem engedélyezi.
Szóval, meg kell győznöd a minisztert a sok keresztnév szükségességéről, valamint a sorszámozás szükséges voltáról.
vitorlavita 2011. december 27., 00:23 (CET)[válasz]