Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-09-06

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Gázszolgáltató-váltásról[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy biztonságban lesz-e a gáz ellátásom, ha gas.hu céghez szerződöm a tigaz-tól ?
Ugyanis tigáztól telefonon kerestek és próbáltak elbizonytalanítani a szerződés módosítással kapcsolatban !
--89.134.245.103 (vita) 2010. szeptember 6., 08:54 (CEST)[válasz]

válasz:

Ezt mi nem tudjuk megválaszolni, hiszen nem enciklopédiába való téma - a kérdésedre adható mindenkori válasz a napi politika, a jogbiztonság fokozatos megteremtésének (esetleg évtizedes) időbeli függvénye - mi ezt a témát legfeljebb utólag tudjuk történetírók módjára lejegyezni...
Talán segít a javaslatom, hogy nézegess bele az alábbi tematikájú web-oldalakba (közben, ha látható, figyeld a dátumokat):
Google Kereső(gázszolgáltató váltás)
Google Kereső(gázszolgáltató váltás feltételei)
Google Kereső(gázszolgáltató váltás fórum)
(Talán segítenek kialakítani benned egy jó összképet... De minél többet nézz végig, ne állj le az első pozitív vagy negatív véleményeknél!)
vitorlavita 2010. szeptember 6., 12:50 (CEST)[válasz]
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy ha a gerinccsigolyák szélein osteophyták vannak, az mennyire veszélyes, illetve milyen következményei lehetnek?
--Illeskese vita 2010. szeptember 6., 15:06 (CEST)[válasz]

válasz:

A PALLAS NAGY LEXIKONA szerint
Csontkinövés (osteophyta),
a csontokból kinövő: gömb, oszlop, gomba, karfiol stb. alaku és változó nagyságu csontos ujképződés, mely néha álképleti jellegü (l. Csontdaganat), máskor lobos ingerek, sértés, állandó nyomás stb. után lép fel. Igy lovasoknál a comb izmaiban, katonáknál a puskahordástól a jobb vállban keletkeznek néha ilyenek, melyek helyzetüknél fogva kényelmetlenek lehetnek, az életre azonban csak igen ritka esetben veszélyesek.
A Medimix-Trió Bt. honlapján ez olvasható A porckorong eredetű problémák című szakasz befejezéseként:
A csontkinövések akkor okoznak panaszt, ha úgy helyezkednek el, hogy nyomják a gerincből kilépő ideg- vagy érképleteket, vagy a gerinccsatorna jelentős szűkületét okozzák.
A Tünetmentesen Alapítvány honlapján olvasható kijelentés erről (a befejező szakaszban):
A porckorongkopás másik következménye a spondilózis, ami a csigolyák, valamint a kisízületek peremein megjelenő csontkinövést (oszteofita) jelent, amit a köznyelv "csőrnek" nevez. A betegeket gyakran félelemmel, szorongással tölti el a "csőrök" jelenléte, túlértékelik jelentőségét. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a csontkinövéseknek az esetek döntő többségében semmilyen jelentősége sincsen: a csőrök jelenléte és a gerincpanaszok gyakorisága, nagysága között semmilyen összefüggés nincs. A csontkinövések akkor okoznak panaszt, ha úgy helyezkednek el, hogy nyomják a gerincből kilépő ideg- vagy érképleteket, vagy a gerinccsatorna jelentős szűkületét okozzák.
És így tovább... Javaslom, hogy böngészgesd a Google Kereső(osteophita) listában felsorolt web-oldalakat.
Én is e listából csipegettem, csupán ismeretterjesztő cikkekből, mert
vitorlavita 2010. szeptember 6., 18:45 (CEST)[válasz]
Köszönöm!
--Illeskese vita

Külügyminiszter elájulása[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a 2. bécsi döntést aláíró román külügyminiszter 1940. augusztus 30.-án elájult-e az döntés nyilvánosságra hozatala után?
(A Te érdekedben kitöröltük az itt megadott személyes adatokat. A web-oldalunk nyilvános, bárki olvashatja: ezért nem tanácsoljuk, hogy az e-mail-címedet, címedet, telefonszámodat vagy más hasonló személyes adatodat az interneten így közzétedd. A választ kizárólag ugyanide, a kérdésed alá írjuk.)
-- 86.101.34.91 (vita) 2010. szeptember 6., 16:29 (CEST)[válasz]

válasz:

Manoilescu-nak hívták és a saját emlékirataiban bevallotta, hogy valóban elájult. – Szabi237 vita 2010. szeptember 6., 16:57 (CEST)[válasz]
Az angol Wikipédiában van Mihail Manoilescu cikk, ott olvashatsz erről. A cikk erre a forrásra hivatkozik:
Továbbá ebben a Wikipédia-cikkben is: en:Joachim von Ribbentrop, ami erre a könyvre alapozott:
Karmelaüzenőlap 2010. szeptember 9., 22:35 (CEST)[válasz]

PHP-Fusion, és 'színváltoztatós' téma[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Bocsássatok meg, tudom,hogy "a wiki-tudakozó csak lexikális témákkal foglalkozik", de mégis volna egy ettől abszolút eltérő kérdésem: A PHP-fusion-ben hogyan lehet azt megcsinálni,hogyha színváltoztatós témáról van szó, pl: 'Phos' téma, hogy ha lenyomják a színváltoztató gombot, akkor a fejléc is megváltozik? Ha adtok bármi elérhetőséget,ahova ugyanzt a kérdést feltehetem, az is megfelel. Köszi
--Qwert1234 vita 2010. szeptember 6., 19:14 (CEST)[válasz]

Hány betűből áll a Tüskevár című könyv?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hány betűből áll a tüskevár? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 80.98.2.14 (vitalap | szerkesztései) 2010. szeptember 6., 21:03

A választ alább olvashatod, de kérlek, legközelebb olvasgass az archívumban, mielőtt felteszel egy kérdést, ugyanis pont tegnap ugyanezt a kérdést tette fel valaki.– Qwert1234 vita 2010. szeptember 6., 21:12 (CEST)[válasz]

Tehát a válasz, melyet lelkes szerkesztőtársaim adtak:

A Word-dokumentum statisztikája szerint szóköz nélkül 457 575, szóközzel 537 309. – CsGábormegbeszélés 2010. szeptember 5., 14:40 (CEST)[válasz]

(Szerkesztési ütközés után)

Tulajdonképpen egyszerű meghatározni, ha bármilyen formában le tudod tölteni a regényt a merevlemezedre.
A cél: ha nem is tudod TXT-formátumban (tehát a Jegyzettömb [az angol változatban: Notepad] nevű programmal olvasható formátumban) letölteni, akkor keresd meg a letöltött állományhoz társított szövegszerkesztőd menüjében a Mentés másként (Mentés szövegként stb.) menüpontot, s válaszd a kimentési opciók közül a TXT-formátumot (vagy Egyszerű szöveg stb., ehhez hasonlót). Az így keletkező új fájl gyakorlatilag annyi bájtból (byte-ból) áll, ahány karakterből áll a szöveg...
Az én ilyen mentésből keletkezett fájlom 566 419 bájt méretű. Ez esetleg - becslésem szerint - néhányszáz-néhányezer bájttal több a regény tényleges méreténél, mindenféle kiadói kísérőszöveg miatt (amik a regények fedőlapjai mögötti első és utolsó lapjain szokott lenni)... Ezeket könnyű levonni, pl. úgy, hogy ezeket törlöd a TXT-fájlból...
vitorlavita 2010. szeptember 5., 15:12 (CEST)[válasz]