Wikipédia:Bevezetés a formai útmutatóba/4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshezFormai útmutató
Egy hasznos támpont


Tagolás fejezetekkel
Olvashatóbb cikkek


Képek és források
A szöveg gazdagítása


Linkek
Az enciklopédia összekapcsolása


Egységesség
Stilisztika és helyesírás


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál
Linkek

Example of good wikilinking with only the first occurrence of each key term linked.

A hivatkozás linkeken keresztül a Wikipédia egyik lényegi eleme. A belső hivatkozások (vagy ‘wikilinkek’) kötik össze a projekt oldalait, így nem csak különálló lapokról, hanem egy összekapcsolt hálózatról van szó. A belső hivatkozások azonali ugrópontokat jelentenek olyan oldalakra, amelyek segítik az olvasott téma megértését. Arról, hogy hogyan kell őket hozzáadni, részletesebb leírást olvashatsz ezen az oldalon.


Amikor azt mérlegeled, mennyi hivatkozást helyezz el egy cikkbe, érdemes feltenned magadnak a kérdést: "Érdekelné a téma olvasóját ez a másik cikk? Segít megérteni azt a fogalmat, amit ez a cikk nem fejt ki részletesebben?". Általában egy fontosabb fogalom első megjelenésekor érdemes egy linket tenni rá.


A külső hivatkozásokat (linkek Wikipédián kívüli oldalakra) a cikk végén lévő ‘További információk’ szekcióban kell elhelyezni egy rövid leírás kíséretében. Csak olyan linkeket mellékelj itt, amelyek szorosan kapcsolódnak a cikkhez, illetve többletinformációt tartalmaznak ahhoz képest. Azokat az oldalakat, amelyeket forrásként használtál a cikkhez, inkább a ‘Jegyzetek’ vagy ‘Források’ szekcióba tedd.


Lásd még

Wikipédia:Linkek és wikilinkek
Wikipédia:HivatkozásokKövetkező >>