Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Bevezetés a formai útmutatóba/1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiábólFormai útmutató
Egy hasznos támpont


Tagolás fejezetekkel
Olvashatóbb cikkek


Képek és források
A szöveg gazdagítása


Linkek
Az enciklopédia összekapcsolása


Egységesség
Stilisztika és helyesírás


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál
A Formai útmutató részletes áttekintése annak, hogyan kell kinéznie egy Wikipédia-cikknek. Az útmutatóban lévő tanácsok segítenek abban, hogy az enciklopédia átlátható, egységes és megbízható maradjon.


A legegyszerűbb módja a jó formázási szokások megértésének és követésének, ha keresel egy jól megírt szócikket (vagy akár egy , vagy kiemelt minősítéssel rendelkezőt), és lemásolod a formázását (akár a teljes forráskódot, csak ne felejtsd el kicserélni a szövegeket). Ha viszont bővebb információkra vágysz, érdemes elolvasni a teljes útmutatót.


Ne feledd, csak egy útmutatóról van szó, nem kell kívülről tudnod az egészet! Azért van, hogy segítsen a tartalmak megformázásában, amikor nem vagy benne biztos, hogy mutatna a legjobban, illetve hogy támaszkodni tudj rá más szerkesztőkkel való vitákban.


A minőségi tartalom fontosabb, mint a formázás, és ha bizonytalan vagy, a többi szerkesztő mindig tud segíteni (ebben az esetben, ha segítenek javítani a szöveged formázását, fontos, hogy feltételezz jóindulatot!).


Lásd még

Wikipédia:Stilisztikai útmutatóKövetkező >>