Wikipédia-vita:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Ludwig Welden von Hartmann

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nagyon kérem, ne játszassátok mindenkivel ezt a rubrikásdit. Legábbis én nem vagyok hajlandó tudomásul venni, hogy a véleménynyilvánításom formáját korlátozni akarjátok. Ne a vélemények elolvasásánál próbáljatok takarékoskodni a betűkkel, hanem az általatok favorizált bőbeszédű kemelet-jelölt cikkekel legyetek kicsit szigorúbbak.
Engem csak az érdekel, hogy
  1. a fejezetcímek közül még mindig van túl hosszú és van komolytalan is (bomladozás?)
Mivel a fejezetcímek a Nagybecsú Szépségverseny Zsürinek sohasem voltak fontosak (erre nincs rubrikátok), kénytelen vagyok élesebben fogalmazni: egy lexikon nem ismeretterjesztő újságcikk. Az alcímek semmiféle véleményt, hozzállást stb. nem fejezhetnek ki, mert akkor kikötünk a "Rohadt labancok" és a "Hazaáruló baloldaliak" alcímeknél, hipp-hopp. tehát nem "bomaladozik" egay sereg, hanem vagy bomlásnak indul vagy felbomlik.
  1. A másik komoly gondom, amit ugyanúgy a feltéetleknél nem veszte figyelembe: ez a cikk "túl teljes" - vagyis nem is törődik azzal, hogy a benne levő információk jelentős része más cikkekben már megtalálható.
  2. A hosszú kiemelt cikkeket, hosszú, felesleges idéezeteikkel együtt, a lexikon teljes félreértésének tartom. Akkor is, ha az eddigi kiemelt szócikkek egy más ideált követnek. Szerencsére, van még 125 ezer normális szócikk is, ahol a bőbeszédűséget, a keresett megfogalmazásokat nem díjazzuk azzal, hogy "teljes".
  3. Jó munkát, amit mondtam, komolyan mpndtam.--Linkoman vita 2009. június 3., 23:24 (CEST)Válasz
Szerintem az általad felvetett kérdések már a "rubrikákban" is szerepelnek, pl. a megszövegezés, vagy a kötetlen rész alatt. Egyébként egyetértek a felvetésekkel, bár ez nem szépségverseny, (vagy nem annak kellene lennie) hanem valamiféle minőségbiztosítási folyamat, amihez én is odarakom a véleményem, ami viszont meglehetősen kevés. Tudom hogy sokan a kiemelési eljárást valamiféle játszótérnek tartják, (én inkább mosodának mondanám) és rangon alulinak hogy foglalkozzanak vele, de én ezt a nézetet messzemenően nem osztom, és próbálom komolyan venni, ha már egyszer létezik. (gondolom valami konszenzus alapján) Ogodej Box 2009. június 4., 09:40 (CEST)Válasz