Washingtoni Egyetem Biomérnöki Tanszék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Washingtoni Egyetem Biomérnöki Tanszék

A William H. Foege épület, az egység székhelye
A William H. Foege épület, az egység székhelye
Alapítva1984
HelyAmerikai Egyesült Államok, Seattle
Típustanszék
Hallgatói létszám419[1]
IgazgatóMike Regnier[2]
TagságMérnöki Főiskola
Orvostudományi Intézet
A Washingtoni Egyetem Biomérnöki Tanszék weboldala

A Washingtoni Egyetem Biomérnöki Tanszéke a Mérnöki Főiskola és az Orvostudományi Intézet közreműködésével jött létre. A szervezeti egység igazgatója Mike Regnier.[2]

Az egyetem CoMotion programja keretében a tanszék iparági szereplőkkel együtt folytat fejlesztéseket.[3]

Története[szerkesztés]

A Biomérnöki Központot 1967-ben alapította Robert Rushmer a szív- és érrendszer vizsgálatára. A központ jelentős fejlesztése a magzati szívhang figyelésére alkalmas ultrahangos eszköz volt.[4] A szervezeti egység 1984-től PhD, 1985-től BSc szintű tárgyakat is indított, 1997-ben pedig tanszékké alakult.[5] A 2000-ben indult alapképzési szakot a Mérnöki és Technológiai Akkreditációs Bizottság 2006-ban akkreditálta.[6] A tanszék 2006-ban a William H. Foege épületbe költözött.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. About Us (angol nyelven). Washingtoni Egyetem. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  2. a b Staff Directory (angol nyelven). Washingtoni Egyetem. [2021. július 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  3. CoMotion Mission (angol nyelven). Washingtoni Egyetem. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  4. Dr. Joseph Woo: A short History of the development of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (angol nyelven). Ob-ultrasound.net. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  5. History (angol nyelven). Washingtoni Egyetem. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  6. Name Search (angol nyelven). ABET. [2021. július 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. július 6.)
  7. Rob Harrill: Jimmy Carter, Bill Gates brave howling winds to open new bioengineering and genomic sciences building (angol nyelven). Washingtoni Egyetem, 2006. március 9. (Hozzáférés: 2021. július 6.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az University of Washington Department of Bioengineering című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]