Vita:Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Komolyan, most minden egyes törvényjavaslatról is szócikk lesz már? --Ary vita 2011. október 28., 13:47 (CEST)

Nem. Sőt, neked személyesen megígérem, hogy a cikk hosszának megfelelő mennyiségű bitet felszabadítok a rabszolgaság alól, és szabad bitekké teszem őket. Valamint a szükséges 3.5 pikowattnyi energiát felajánlom a közösségnek. És garantálom, hogy mindezt nem a te diskeden fogjuk tárolni. Remélem mindez elég, hogy el tudd fogadni ennek – az amúgy igencsak lényeges, nem csupán aktuálpoloitikai okokból – történelmi eseménynek a cikkét. És köszönöm a hasznos, értekes visszajelzésed, nyilvánvalóan a teljes közösség nevében. --grin 2011. október 28., 14:30 (CEST)

A történelmi eseménytől ez igen csak messze van. Ha életbe lépett volna, és végre is hajtják, akkor talán, de így csak egy újabb elvetélt kísérlet maradt, ami szót se érdemel. --Ary vita 2011. október 28., 16:00 (CEST)

Az, hogy fölvetették a törvényjavaslatot, és hogy az Alkotmánybíróság elutasította, a rendszerváltás utáni Magyarország közéletének igencsak fontos momentuma volt. Teljesen más helyzetet teremt, hogy felvetették, megvitatták, visszadobták, mintha egyáltalán meg sem történt volna. És most készül a folytatása. SyP 2011. október 28., 16:15 (CEST)

Egyébként nem mondhatod, hogy a Kategória:Magyar jogszabályok túlzsúfolt lenne... Inkább nagyon is alulreprezentáltak a politikai-közéleti cikkek a magyar wikiben. :( SyP 2011. október 28., 16:17 (CEST)

Egyetértek Syppel és Grinnel. Vannak olyan vélemények (többek közt az enyém is), melyek szerint e törvényjavaslat elutasításával sikerült megakasztani a rendszerváltást. A kezdeményezése és az elutasítása is történelmi jelentőségű, legalább akkora, mint az Ellenzéki Kerekasztal létrehozása. Mindenképp lexikontéma. Kerge Kísértet 2011. október 28., 16:24 (CEST)

Én már nem emlékeztem arra, hogy pontosan miről is szólt a lex Zétényi–Takács, és nagyon örülök, hogy most elolvashattam egy tömör és objektív összefoglalót. Csak hogy olvasói szemszögből is legyen itt valami. --Malatinszky vita 2011. október 28., 20:09 (CEST)

A maga idejében ez egy nagy vihart kiváltó, közbeszédet tematizáló törvényjavaslat volt. A "szót se érdemel" alighanem a tények ismeretének hiányából fakadó vélemény. Fáklyásmenettel és dobszóval teljesíti a nevezetesség kritériumait, amit oly alaposan szoktál máskor patikamérlegelni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. október 28., 20:43 (CEST)

Egy szóval se mondtam, hogy nem teljesíti a nevezetességi kritériumokat. Mellesleg, ilyen alapon az aktuális politikai ötletparádé minden eleméről lehetne szócikket írni, mert minden médium megírja azt is, hogy például a háromlábú kutyákra magasabb ebadó kivetését tervezi a fővárosi önkormányzat, megírná az Index, az Origo, a hvg.hu, aztán kiderül, hogy mégse vezetik be, mert rájöttek, hogy hülyeség. Viszont források máris vannak, lehet róla szócikket faragni. A törvénnyé nem lett törvényjavaslatok is ez a kategória nálam. Politikai lufikról felesleges cikket írni, szerintem, bármennyire is hú-de-fontosnak tűnik. --Ary vita 2011. október 28., 23:21 (CEST)

Látom, érted a lényeget. És azt is, hogy a nevezetességi kritériumokat csak akkor citálod elő, ha töröltetni akarsz egy cikket, de ha mellette szólnak, akkor nem fontosak. Komolyan mondom, már többször megfordult a fejemben, hogy alapítok neked egy cikkhóhér-barnstart, csak a barnstar intézményét nem akartam ezzel komolytalanná tenni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. október 28., 23:25 (CEST)

Csak bátran. :-) --Ary vita 2011. október 29., 16:23 (CEST)