Vita:Xantus Barbara

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Családfa[szerkesztés]

Korábban itt a szócikkben megjelent, hogy Xantus Barbara édesapja Xantus János filmrendező lenne, ami aztán helyesen törlésre is került, hiszen a két személy között alig 14 év a korkülönbség. Én úgy tudom, hogy Xantus Barbara az édesanyja vezetéknevét viseli, és családfa kutatók adataiban is találtam erre utaló jeleket. Eszerint Xantus Barbara édesanyja Xantus Judit, édesapja Kalász György. Anyai nagyszülei Xantus Zoltán és Tarnai Ilona. Dédszülei Xantus Gábor és Mayer Teréz. Egyes adatok szerint kapcsolatba hozzák a családot Xantus János etnológussal is, de Xantus János életrajzi írásai nem foglalkoznak ezzel a családi ággal. Sajnos forrásokkal nem tudom alátámasztani mindazt, hogy az információk helyesek, így a szócikkben nincs helyük. De hátha valaki ismer olyan hitelesnek tekinthető forrást, amivel igazolható lenne mindez. Már amennyiben ezek fontos információk lehetnek... qtya vita 2012. július 1., 12:34 (CEST)

Most akkor az eredeti neve Kalász vagy Takács? A cikkben az egyik, az infoboxban a másik szerepel. Alensha 2013. május 27., 14:58 (CEST)