Vita:Thalía (énekesnő)/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt TheMexican 17 évvel ezelőtt a(z) Kiemelt státusz? témában

Források

Ez mind nagyon szép és jó, csak bennem ilyenkor felmerül pár kérdés, amiről már viatatkoztam a spanyol Wikipédiában is egy adminnal. Lássuk csak:

  • Mi számít megbízható forrásnak? A sztárok esetében ez eléggé nehézkesen definiálható fogalom. Csak egy egyszerű példa: hivatalosan (ezalatt azt értem, hogy az ő részéről) soha sehol senki nem közölte, hogy mikor született. Ha őt kérdezik, nem árulja el. Mégis tudja az egész világ. Akkor ez nem hiteles információ?
  • Szintén ugyanez a kérdés, kicsit más megközelítésben. Ha egy újságban leírnak valamit, akkor az most hiteles forrás, vagy sem? Elárulom: eddig kb. a 80% nem volt igaz annak, amit az újságokban leírtak és médiában mondtak. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy mindenkinek saját személyes joga azt elhinni, amit akar és jónak lát.
  • A legnagyobb problémát az okozza —nem tudom, hogy más sztároknál így van-e, de Thalíánál különösképpen—, hogy nem igazán van neki úgymond „hivatalos forrása”, amelynek hinni lehetne, ő pedig elzárkózik mindenki elől, és általában nem hajlandó szóbaállni a médiával sem, az interjúkban pedig csak udvariasan és diplomatikusan mond valamit, amiből szintén semmi érdemleges nem derül ki. Mindehhez hozzátéve, hogy még a saját hivatalos weboldala is közölt, nem is egyszer, téves információt róla.

Ezek után ismét felteszem a kérdést: Mi számít megbízható és hiteles forrásnak? --TheMexican 2007. február 22., 12:28 (CET)

Mondjuk az imdb szerintem elég, hacsak nincs rá jó ok, hogy kételkedjünk benne: [1] Date of birth, 26 August 1971, Mexico City, Distrito Federal, Mexico
-- nyenyec  2007. február 23., 19:58 (CET)
Ezt a mantrát kell ismételgetni. :)
The threshold for inclusion in Wikipedia is verifiability, not truth. en:WP:V
-- nyenyec  2007. február 23., 20:01 (CET)
Igen, ez igaz :) Az IMDB-ben egyedül a magassága nem nagyon stimmel... szerintem... bár ez megítélés kérdése. Én kb. 1 centire álltam mellette, meg mások is mondták, hogy a 168 az túlzás. Legfeljebb 165 lehet. Mondjuk ez lényegtelen. :))) --TheMexican 2007. február 23., 22:13 (CET)

Infobox

Szuper lett az infobox (gracias a Bennó), de szerintem teljesen felesleges beletenni azt a sablont, hogy "35 éves", számolni szerintem mindenki tud. Meg még talán lehetne egy kis színt adni neki, ahogy az angolban is van, ne csak fehér háttér legyen. Bár ezek csak részletkérdések. --TheMexican 2007. március 3., 15:29 (CET)

Hááát, én védelmezném a 35-öt, rossz vagyok ránézési fejszámolásból, és nekem nagy megkönnyebbülés, hogy oda van írva, meg hogy ki hány évesen halt meg, meg figyelmeztet a szülinapjára, és automatikusan karbantartja a sablon az adatokat. Amabo te, ne id parvulissimam rem mihi detrahere velis! | Bennó (idemondjad)/(mitművelt) 2007. március 3., 15:56 (CET)

Kiemelt státusz?

Mit szóltok, mehetne ez is kiemelt státuszért szavazásra? Összehasonlítva a Freddie Mercury cikkel, ez sem rossz szerintem. --TheMexican 2007. március 5., 15:32 (CET)

Mivel a cikkel fent vagyunk a refin, ezt ott illik megkérdeni. :o) | Bennó  (idemondjad)/(mitművelt) 2007. március 5., 15:34 (CET)
Ott is megkérdeztem, de nem nagyon reagáltak rá, egyedül te javasoltál valamit, amit már meg is tárgyaltunk. --TheMexican 2007. március 5., 15:42 (CET)

Hm, ahogy látom, holnap letelik a két hét... --TheMexican 2007. március 27., 12:30 (CEST)

Komoly hiányosság

A cikk nem tartalmazza, hogy a Playboy melyik kiadásának mikori számában tekinthetünk meg róla leleplező képeket. Ezt pótolni kellene. --Burumbátor Burum kerekasztala 2007. március 8., 15:13 (CET)

Hát igen, nem rossz a felvetés, sok férfinek volt ez az álma legalább 2 évtizeden keresztül, de szerintem erről már lemondhatunk, mert nem az a fajta nő... persze nem ártatlan, mert a fehérnemű szintig már elment (videoklipben is), bikinis képek is voltak, de annál tovább nem :D (Mondjuk ma már minden nő kortól függetlenül fényképezkedik meztelenül, egyesek — főleg nők — ezt elítélik, de szerintem ez ma már teljesen természetes. Nem azt mondom, hogy qrválkodni kell, de szerintem az nem bűn, ha egy jó nő legalább egyszer az életében megmutatja magát ízlésesen. Még nála sem lenne késő, de mivel elég jól ismerem, semmi pénzért nem vállalná be, legalábbis akkor már nagyon nagy baj lenne vele, ha erre vetemedne.) :O --TheMexican 2007. március 8., 20:33 (CET)