Vita:Szűcs István Miklós

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 3 évvel ezelőtt a(z) E-mail témában
Ez egy életrajzi szócikk.
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Palotabarát (vita), értékelés dátuma: 2019. október 2.
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

E-mail[szerkesztés]

Kaptam egy - egyébként nagyon kedves - e-mailt, és csatolva egy World dokumentumot azzal a kéréssel, hogy a fájlban szereplő kiegészítésekkel bővítsem a cikket. A dokumentumban a cikk teljesen újraírt változata volt. Sajnos egyrészt e-mailezni nem szoktunk cikkek kapcsán, így arra válaszolni nem tudok (a vitalapi megkeresést preferáljuk). Másrészt: sajnos az eredeti cikknél sem lehetett megállapítani, hogy melyik forrás melyik állításra vonatkozik, de egy felülírt verzióval pláne összekeverednének az eredeti források az új változat állításaival, vagyis formailag nem alkalmas a beszerkesztésre.

Azt tudni kell, hogy a Wikipédiának nincs szerkesztősége, minden szócikk szabadon - az irányelveink szem előtt tartásával - szerkeszthető bárki által (tényleg bárki, akár az e-mail küldője is szerkesztheti). Tehát nincs veszve semmi, csak a nekem átküldött szöveget kell beleszerkeszteni a cikkbe. Ugyanakkor vigyázni kell arra, hogy a források ezúttal már a helyükre kerüljenek (egyébként az átküldött dokumentumban is észleltem, hogy jegyzetek ugyan voltak hozzá, de olyan források, amelyek segítségével ellenőrizni lehetett volna az állításokat, nem, vagy csak nagyon szerény mértékben).

Tényleg sajnálom, hogy a kedves kérés ellenére ebben a formában nem tudok segíteni, de sem a csatorna (e-mail), sem a forma (World dokumentum), sem a források hiánya nem teszik alkalmassá erre kapott szöveget. Ha olvassa a levél küldője ezt az üzenetet, bátran keressen meg a vitalapomon amennyire tőlem telik segíteni fogok, de forrásokat nem tudok felkutatni Szűcs István Miklós életéhe, tehát azzal rendelkezni kell. Köszönöm a megértést. Palotabarát vita 2020. december 1., 22:26 (CET)Válasz