Vita:Schless István

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Holdkóros 4 évvel ezelőtt a(z) Ismert vagy nem időpontok témában
Ez egy életrajzi szócikk.
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. december 10.
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Nagyon érdekes cikk, alapvetően nem lexikonszerűen megírva, úgy, ahogy szerkesztője olvasta egy forrásban.
Nos, lexikoncikké kellene tenni.
Ott kezdem, hogy a "méltatlanul elfeledett" akár helytálló, akár nem, bízzuk az olvasóra, hogy a szócikk elolvasása után magától is így gondolja-e.
Tegyük lexikonszerűvé ezt a cikket, megéri.--Linkoman 2007. november 21., 18:04 (CET)Válasz
Nem szorulok magyarázkodásra, mégis tisztázni szeretnék néhány dolgot. A cikk valóban nem teljesen lexikonszerűen van megírva, de nem azért, mert így olvasta a szerkesztője - azaz én - egy forrásban. Ha a forrást elolvassa valaki - azt az egyet, amit megjelöltem -, akkor tudhatná, hogy ez a szócikk csak egy kis része az ott leírtaknak. Például nem írtam bele, hogy édesapja zsidó volt és az 1900-as századforduló előtt kikeresztelkedett.
A könyv, a forrás, 9 éves gondos kutatómunka eredménye, amit mikrofilmen kellett átkutatni a korabeli sajtóközlemények alapján (szám szerint 4 különböző újságot). Ebben én is részt vettem, nyelvileg is lektoráltam a könyvet. Ezenkívül szerepel még a könyvben Schless István még élő!, nagykanizsai hozzátartozói magánhagyatékából való kép és írás. Az egyik kép egy egyenes ági rokon, Gráf Imre (Gráf Ernő fia) tulajdona, aki a feltaláló magánleveleit is féltve őrzi. Ő is olvasta a könyvet, és véleményezte. Ki lenne hát rajtuk kívül alkalmasabb a szöveg tartalmának és hűségének lektorálására? A másik pedig: igenis méltatlanul elfelejtett, mert a nevét, munkásságát semmilyen magyar lexikon nem őrzi (ennek is utánanéztem). És még egy fontos: lehet, hogy formázni nehezebben tudok, de olyan szócikket, amit nem ellenőriztem, és nem rágtam át ezerszer, aminek nincs értelme, nem teszek föl.Csillagom72 2007. december 27., 22:02 (CET)Válasz

Ismert vagy nem időpontok[szerkesztés]

A cikkben van néhány egymásnak ellentmondó állítás.– Holdkóros vita 2019. szeptember 25., 02:40 (CEST)Válasz