Vita:Sali Berisha

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pasztilla 17 évvel ezelőtt

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Tudnátok segíteni? Mit jelent agyarul a en:Ponzi scheme címe magyarul? Elég sok részhez kellett volna. Köszönettel:--Ksanyi 2006. szeptember 6., 21:33 (CEST)Válasz

pilótajáték, legalábbis arra a cikkre mutat az enwikiben lévő magyar interwiki :) – Alensha  üzi 2006. szeptember 6., 21:37 (CEST)Válasz


Elnézést a szócikk szerzőjétől, de ezt muszáj volt. Ezt az eredeti bekezdést pedig össze sem tudtam logikailag rakni, hogy miről is szól, az "1980-as években", meg "később", és aztán "1980-1990 között". Meg hogy hol vezetett ő "véráramlással" foglalkozó kutatócsoportot, Párizsban vagy Tiranában? ez sem egyértelmű. Utánanézek és javítani fogom.

Berisha Vicidolban, egy a szerb határ mellett fekvő faluban,Albánia leginkább hegyekkel borított Tropojê tartományban született. A Tiranai Egyetemen orvostudományt tanult, 1967-ben diplomázott. Miután Párizsban posztgraduális képzésen vett részt a 80-as években, itt egy, a véráramlásal foglalkozó kutatócsoportot koordinált. Az albán kommunista Munkáspárt tagja volt, a Kardiológiai Klinika kórházában ő irányította a pártot. Belisha később, 1980 és 1990 között a Tiranai Egyetemen, az orvostudományi karon tanított. Tanulmányokat, kézikönyveket, és cikkeket jelentetett meg a kardiológia témakörében otthon és külföldön is. A tiranai Kardiológiai Klinikán szívsebészként dolgozott.

Pasztilla 2006. szeptember 20., 20:11 (CEST)Válasz