Vita:Robert Falcon Scott

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Other-langs2.pngA szócikk megfelelő nyelvű párjai kiemeltek lettek az angol, német, spanyol és orosz Wikipédián,
az onnan származó információkkal érdemes lehet kibővíteni a magyar lapot.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény


Crystal personal.svg Ez egy életrajzi szócikk.
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2012. március 20.
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Megjegyzés[szerkesztés]

Kicsit heroikus a kép.

Ronald Huntford könyvében: Scott és Amundsen BP. Park Kiadó, 2003 árnyaltabb.

Scott rengeteg tudományos műszert vitt magával, csapata meteorológiai, földrajzi méréseket is végzett, és az állatvilágot is tanulmányozta, Amundsen ezzel szemben csak a sarkot akarta elérni. (Ez az állítás az Angol legenda része, a Fram a korának legjobban felszerelt oceanográfiai műszerezettségű hajója volt, és az expedíció idején a déli tengerek föltérképezését végezte.)

ezt áttettem ide a főlapról, kiegészítve üdv. DB – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 88.209.220.23 (vitalap | szerkesztései) 2007. július 12., 20:57‎

Fényképek és film[szerkesztés]

A Magyar Televízió Delta című műsorában látható volt egy mozgó filmfelvétel, amelyet Scott kapitánnyal hoztak kapcsolatba. Fényképek maradtak fenn, de azokon lovak láthatók, ezzel szemben az archív filmfelvételen lánctalpas terepjáró volt látható. MZ/X vita 2020. február 13., 18:17 (CET)

Nem tudom, mire gondolsz. A Delta főcímére, amiben valóban voltak sarkkutatók, amint épp menetelnek A-ból B-be? Scott expedícióján nem voltak lánctalpas járművek (talán azok még akkor fel sem voltak találva), ellenben ő pónikat vitt magával, míg Amundsen kutyákat. Egyes vélemények szerint Scott egyik veszte éppen a pónik voltak, mert nem tudott nekik elég abrakot odaszállítani, míg a kutyákat lehetett etetni pingvin- meg fókahússal. Továbbá, amit én tudok a Delta-főcíméről az az, hogy állítólag a Hillary-Fuchs féle Nemzetközösségi transzantarktiszi expedíció idején készült felvételek voltak, de nem vennék rá mérget. - Tündi vita 2020. február 14., 10:05 (CET)