Vita:Pigniczki Krisztina

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Filmfan 16 évvel ezelőtt a(z) Vagy-vagy? témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Olimpiai témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Vagy-vagy?[szerkesztés]

A szócikk jószerivel felsorolás, a lényeges infók helyett ráadásul zömmel bulváríző infókat (kedvencek, vagy-vagy) tartalmaz, az sem kizárt, hogy bulvárforrásból átvéve, vagyis szerzői jogilag problémás módon. Én nem vagyok eleve ellene annak, hogy a szócikkek alanyairól személyesebb, „bulvárosabb” adatok is bekerüljenek a Wikipédiába (elvégre társlapokra adnak linkelési lehetőséget), DE! Először talán a lényegi rész, esetünkben a sportpályafutás legyen kellő alapossággal kifejtve. Másrészt a bulvárinfóknak is szabjunk valahol határt: így például az már engem nem érdekel egy lexikonban, hogy a sportolónő Cruise helyett Banderast, Costner helyett Johnny Deppet stb. favorizálja! Javaslom a szócikk szerzőjének, hogy ne árassza el kidolgozatlan, formázatlan szövegekkel a Wikipédiát, mert egyrészt másoknak csinál munkát (ez a jobbik eset), másrészt könnyen meglehet, hogy szövegeit valaki a felmerülő problémák miatt törlésre jelöli. Érdemes fokozatosan haladni, egy-egy témát kidolgozni, megszerkeszteni, formázni, forrásokkal ellátni, felküldeni, és utána többit, szép sorban. Szerintem. Filmfan vita 2008. január 3., 14:10 (CET)Válasz