Vita:Perampanel

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gyim 3 évvel ezelőtt a(z) ChemSpider ID témában

Többszörös áttételű hivatkozások[szerkesztés]

Amennyire meg tudom ítélni, a További információk szakaszban hivatkozott weblapon szinte ugyanazok az információk szerepelnek, mint ebben a cikkben, leszámítva annak a lapnak a További információk szakaszát. Azt gondolom, a cikk az olvasó számára jobban követhető és áttekinthetőbb lesz, ha az ott hivatkozott információkat (legalábbis a megfelelő színvonalúakat) közvetlenül beépítjük a cikkbe. A külső cikk További információin végighaladva:

  • Az „Eisai Announces Launch Of Ampa Receptor Antagonist ...” című cikk a gyártó sajtóközleménye. Az ebben szereplő információt két helyen beépítettem a cikkbe; a sajtóközleményre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.
  • A „Perampanel Distributes is Europe, Maker Eisai keeps Prices Low” a közép-floridai epilepsziások egyesületének honlapjáról származik. Ez egy rossz helyesírású kivonata a Financial Times színvonalas cikkének. Ez utóbbival kibővítettem a cikket két helyen; a cikkre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.
  • A harmadik tétel a külső cikk További információk szakaszában egy felhasználók által szabadon szerkeszthető weboldal. Itt nem sikerült olyan megbízható információt találnom, ami a WP-cikkben amúgy már ne szerepelne.
  • A „Tolerability and safety of perampanel...” cikk alátámasztja az adagolással kapcsolatos részt. A cikkre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.
  • Az „Underwhelming data at IEC detract from perampanel's innovative mechanism” című összefoglaló alátámasztja a cikk végének egyik állítását; a cikkre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.
  • A PharmaTimes cikke alátámasztja a hatásmóddal kapcsolatos részt. A cikkre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.
  • A készítmény hatásmechanizmusáról szóló rövidfilm a További információk között kapott helyet.
  • A „Final Pivotal Phase III Fycompa® (perampanel) Study” a PharmaTimes cikkéhez hasonlóan alátámasztja a hatásmóddal kapcsolatos részt. A cikkre való hivatkozás a jegyzetek közt szerepel.

Ezek után a http://members.upclive.hu/gyimesi.laszlo9/anyag/c23noh/perampanel.htm lapra való, fölöslegessé vált hivatkozást eltávolítottam.

--Malatinszky vita 2012. december 19., 17:18 (CET)Válasz

ChemSpider ID[szerkesztés]

User:Karmela valami rejtélyes okból eltávolította – többek között – a ChemSpider-azonosítót az infoboxból. A ChemSpider PubChem-mel együtt a két legnagyobb, szabadon használható kémiai adatbázis, jelenleg 90 millió vegyülettel. (Gyógyszerek esetén DrugBank a harmadik.) Linkelni egyébként is lehet nem szabad forrásokra is. És benne van az angol Chembox sablonban is: nem lehet jogsértő. Rejtély, hogy miért fájt neki, miközben PubChem benne maradt. Visszaírom. Gyim vita 2020. szeptember 8., 13:43 (CEST)Válasz