Vita:Országos Kéktúra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Jogsértő felhasználás[szerkesztés]

A szócikket a 2008. október 9-i Szombathelyi Maraton, Solténszky Kornélia művének feltüntetve egy az egyben lehozta. bővebben plusz képcharlie vita 2008. október 10., 20:52 (CEST)

Na és? :-D

Eltévedt szöveg a Hármashatár-hegy szócikkből[szerkesztés]

"Országos Kéktúra : [1] Hűvösvölgy (Gyermekvasút végállomás) - Vadaskerti hegy (Glück Frigyes sétány) - Hármashatár-hegyi reptér - Kecske-hegy (Glück Frigyes sétány) - Látó-hegy (Glück Frigyes sétány) - Oroszlán szikla - Árpád kilátó - Fenyőgyöngye - Hármashatár-hegyi út (Tábor-hegy) - Hármashatár-hegyi vendéglő - Hármashatár-hegy csúcs - Vihar-hegy - Virágos nyereg - Csúcs-hegy (Guckler Károly) - Rozália téglagyár."--Linkoman vita 2008. október 21., 14:04 (CEST)

Adatok pontosítása[szerkesztés]

"mára már több mint 4100-an birtokolják a ... jelvényt" - mára már több mint 5500-an, de holnapra ez a szám még nagyobb lesz. - Javasolnám az alábbit: "mára már több ezren birtokolják a ... jelvényt"

- Az Országos Kéktúra hossza a jelenleg érvényes hivatalos igazolófüzet szerint pontosan 1128,2 km, a szócikk részét képező táblázatban is ez szerepel, de más hivatalos adatokban is szerepel az 1118 km-es táv. [nyufi]

- A legutóbbi módosítás óta már 1165 km-nél tart, de ha csak azt veszem, hogy a jobb oldali táblázat, és az első bekezdés se stimmel távban egymáshoz képest, már az is sokat mondó. A szakaszleírások vázlata is még a korábbi hivatalos igazolófüzetből való, és már az se aktuális jó ideje. Tavaly jött ki egy teljesen új igazolófüzet is. Nem ártana újra letisztázni az egész oldal adatait, mert sajnos mostanában elég sok változás történt a túra kapcsán. [A Noble One]

Nagy betű?[szerkesztés]

Üdvözletem, szvsz nem kéne mindkét szót nagybetvel írni. A Kéktúra miért nagybetű? Kapeter77 vita 2018. október 28., 13:33 (CET)

Az OH-ban csak kéktúra szerepel, nem országos, és kisbetű. Az e-nyelv.hu szerint Országos Kéktúra. – Vépi vita 2018. október 28., 14:23 (CET)

Aha, de nem nagyon logikus, hogy bármelyik szó miért lenne nagy. Még a kéktúra hagyján, hisz az valóságos intézmény már, de szvsz nem is kéne országos. Mindegy, ti tudjátok... Kapeter77 vita 2018. október 28., 18:12 (CET)