Vita:Orosz József (újságíró)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tdombos 14 évvel ezelőtt a(z) LMBT témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Zsidósággal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
LMBT-témájú szócikkek (besorolatlan)

LMBT[szerkesztés]

Nem értek egyet az LMBT info törlésével. Az idézett cikk igenis a melegség nyílt felvállalása volt, nem pedig szimbolikus azonosulás a melegekkel. Az a tény, hogy van/volt felesége nem változtat ezen.--tdombos vita 2009. december 19., 16:48 (CET)Válasz

Hát hogyne:

Orosz József megkeresésünkre elmondta, hogy már a szerdai adásban is úgy köszöntötte a hallgatókat, hogy "Orosz József vagyok, homoszexuális vagyok, cigány vagyok, zsidó vagyok, magyar vagyok", ezzel is szolidaritást vállalva azokkal, akiket a szélsőjobboldal megpróbál kirekeszteni.

Nem stimmel ez tdomboskam. Ha lebuzizod, akkor le is kell ciganyoznod, nem?
Nem erről a cikkről beszéltem, ez jóval korábban keletkezett. Miután viszont a melegfelvonulás után megverték, hivatalosan is felvállalta a melegségét: "Végül a Kodály körönd után pár méterrel egy mellettem álló, folyamatosan a nyakamba köpő, magyarozó és buzizó férfi leütött. Pár percre elvesztettem az eszméletemet. Kaptam azért, mert meleg vagyok. Igen, ki ne tudná? Kaptam azért, mert más meggyőződésű vagyok. Igen, más meggyőződésű is vagyok. Kaptam azért, mert más a véleményem. Igen, a véleményem is más. Kaptam azért, mert zsidó vagyok. Igen, zsidó vagyok. Kaptam azért, mert állítólag nem vagyok magyar. Magyar vagyok. Kaptam azért, mert – egyszerűen csak – vagyok, létezem, élek." [1]--tdombos vita 2010. január 20., 12:20 (CET)Válasz