Vita:Nagykállói kistérség

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peyerk 14 évvel ezelőtt a(z) Cím témában
Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Torini (vita), értékelés dátuma: 2011. június 24.

Fekvése[szerkesztés]

A fekvése cím alatt található ábra szerintem megtévesztő, mert olyan kistérségek is szerepelnek rajta, amelyekkel a Nagykállói nem szomszédos, illetve az irányok kiválasztása önkényes.

Településeknél, melyek tekinthetők pontszerűnek, indokolt lehet az ilyen ábra használata, területi egységeknél azonban, melyeknek kiterjedése van, és nincs pontszerű reprezentációjuk, helytelen. Itt csak a szomszédok felsorolása lehet megfelelő megoldás.

A valóságban öt szomszédja van. Északról a Nyíregyházai, északkeletről a Baktalórántházai, keletről a Nyírbátori, délről a Hajdúhadházi, nyugatról pedig a Hajdúböszörményi kistérség. Nem szomszédos az ábrán szereplő Polgári, Nagykállói és Derecske–Létavértesi kistérségekkel.

--Peyerk 2007. július 23., 19:09 (CEST)Válasz

Nagy kár volt tönkretenni a települések meglevő listáját és beírni pl. a településrészeket, amelyek nyilvánvalóan jogilag nem önálló települések (ráadásul önálló szócikkek is vannak ezekről, meg a településekről is, amelyeknek a részei. Eddig összhang volt a kistérségekről szóló szócikkekkel, ez most megszűnt, ráadásul egymás alá írva, az egész lap egyensúlyát tönkreteszi. Vissza kellene állítani. Remélem, ezzel egyet lehet érteni.--Linkoman 2007. augusztus 6., 19:53 (CEST)Válasz

Cím[szerkesztés]

Nem tudom, hogy annak idején ki találta ki, hogy nevezzük el a kistérséget arról a településről, ami annak a székhelye. nem minden kistérséget hívnak úgy, többekközt a nagykállóit sem. A helyes név: Dél-Nyírségi kistérség. A baktalórántházinál: Közép-Nyírségi kistérség. Én ezt a két lapot átnevezem. Utána kéne nézni a többi kistérégnek is, és ha valaki nem hinne nekem, szívesen alátámasztom egy konkrét, biztos forrású, képpel. – –Madura MaTe Emailvitasaroksz 2009. június 25., 13:09 (CEST)Válasz

A kistérségi beosztást törvény rögzíti az elnevezésekkel együtt. Csináljuk úgy, hogy azt a forrásodat előveszed, meghivatkozod és megvitatjuk a kérdést.
Jó?
Peyerk vita 2009. június 25., 18:39 (CEST)Válasz

Rendben van. Amúgy a nevezett forrás egy kép, és még – szerintem – nincs fenn a neten. Ez, tudniillik, egy nemrég elhelyezett információs táblán szerepel, amit a kistérség összes településén elhelyeztek. Az anyukám tagja a kistérségi társulásnak, ami ezt a nevet viseli. A kistérségi turisztikai könyvön is ez szerepel. De próbálok készíteni egy fotót, és feldobom ide. – –Madura MaTe Emailvitasaroksz 2009. június 25., 18:46 (CEST)Válasz

A kistérség hivatalos neve például itt olvasható. A kistérségben működő különböző szervezetek használnak más neveket, de azok nem "hivatalosak".
Megfelelő forrásokkal és pontos megjelöléssel természetesen lehet szerepeltetni ezeket a más neveket.
Peyerk vita 2009. június 25., 19:00 (CEST)Válasz