Vita:Mertz Tibor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 13 évvel ezelőtt

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Észrevételek, bár nehezen hihető, hogy van aki a szócikkek vitalapjait olvassa.

  • Élőszemélyeknél egy 2002-es kiadású lexikont elsődleges adatforrásként használni nem szerencsés dolog.
  • Szintén kritikusan kellene kezelni a külső hivatkozásokként megjelölt platformokat mivel azok adatfrissítése bizonytalan.
  • Használni kellene viszont a megadott társulatok honlapjait. Mertz Tibor esetében azonnal kiderült volna, hogy 2009-től már nem tagja a Nemzetinek. Egy kis további kereséssel a jelenlegi társulatának a neve is megállapítható lett volna.
  • Újra és újra szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a színház művészet területén a legautentikusabb forrás a Színház Adattár [1]. Véleményem szerint ezt minden ilyen tárgyú cikknél kötelező lenne használni.

Kispados vita 2010. június 27., 11:49 (CEST)Válasz