Vita:Magyar irredentizmus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lektorálás[szerkesztés]

Ténybeli tévedések vannak a szócikkben, pl. Horthy kormányzóságának kezdete, a II. bécsi döntés megelőzte, vagy jóváhagyta a területfoglalást, POV megfogalmazások: "igazságtalan", "hazánk", "jogunk" stb. A szócikk címét is át kellene gondolni esetleg, pl. Irredenta mozgalom Magyarországon. JSoos vita 2018. december 2., 18:12 (CET)

Megtennéd, hogy kijavítod, aztán én majd visszaferdítem az itwikire? Horthy szerintem se saját szakállára indította el a visszafoglalást. Azért tettem így ki, hogy lássuk, antanték hogyan interpretálják ma, amit akkor műveltek (színmagyar területek elcsatolása, patak hajózható folyónak kikiáltása, iparunk-közlekedésünk lebénítása stb.). Az azóta történt népirtások, ma az új Unióban pl. a szlovákosítás, románosítás, kívüle a szerbesítés, ukránosítás…. Aki ott megírta, egy 2006-ban kitiltott kisantantos zoknibábja volt. Az volt a POV, nem az én egy-két jelzőm. Közismert tény a nagyfokú, beneši félretájékoztatásból és kunbéláskodásból eredő ellenszenvből eredő igazságtalan diktátum. Neked tán nem ez a hazád? Úgy látszik, a történelem századonként ismétlődik. A jogtiprás ma is dívik a vén kontinensen (is). Jó volt tegnap a Trianon musical az M5 tévében: tételesen felsorolta, ami minden igaz magyarnak (és mint hallhattuk zsidónak is) azóta is nagyon fáj. Voxfax vita 2018. december 2., 20:30 (CET)

Én források alapján dolgozok. A témában sok mű született egy része nem érhető el online, nekem nincsenek meg, de könyvtárban megvannak. A Magyarország történetével foglalkozó szócikkek sem állnak a helyzet magaslatán. Sajnos a forrásolás elég időigényes munka, azonban ez máshogy nem megy. Remélhetőleg a témával foglalkozó, lektorálásra vállalkozó szerk.társnak ez nem akkora nagy munka, mint pl. nekem. JSoos vita 2018. december 2., 23:59 (CET)