Ugrás a tartalomhoz

Vita:Magyar Kempo Szövetség

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vépi 4 évvel ezelőtt a(z) Ami nem tartozik a cikkhez... témában

Lektorálandó, mert...[szerkesztés]

Ez a szöveg nem lexikoncikk számára készült. Az OTRS csupán annyit jelent, hogy szerzői jogi gondok nincsenek a szöveggel. De más gondok lehetnek és vannak is.

1 éve senki sem nyúlt hozzá érdemileg. (Az a vicc határát súrolja, hogy a Szövetség megalakulása egy másik cikkből lenne megismerhető - amit azóta sem írt meg még senki... )

A cél az lenne, hogy a különleges ismereteket, mint pl. e cikk témáját is gondosan fogalmazott, informatív szövegből ismerhesse meg az olvasó. Az éppen induló Szögyényi László szócikkben szerepel piros linkként, tehát megíratlanul a kempo grappling kifejezés - mi a viszonya ennek a jelen cikk témájához?

Ennek a szövegnek a része a kempo reklámszövege - de minek? Egy lexikon nem "küldetéssel", hanem leírásokkal, tényekkel foglalkozik.

Annak kellene rendbe hoznia a cikket, aki ért is a témához.--Linkoman vita 2018. december 17., 14:30 (CET)Válasz

Ami nem tartozik a cikkhez...[szerkesztés]

... itt megtalálható, esetleg máshova bedolgozható.

A kempo küldetése

A kempo harcművészet megtanítja az embert arra, hogy erős legyen mentálisan és fizikálisan egyaránt. Elsődleges célja, hogy űzője tiszta erkölcsű, kiegyensúlyozott személyiség legyen, aki szükség esetén képes megvédeni saját és embertársai testi épségét. A versenyeztetés által ezen emberek sikeressé válhatnak hazai és nemzetközi porondon, amely Magyarország küzdősport-imázsának javításához vezet, míg a sportoló élete kiteljesedik ezen örömteli élményekkel. Önbizalmat ad, amivel sikeresebbé válhat a tatamin kívüli életben is, legyen szó magán vagy üzleti vonatkozásról.

Kempo a médiában

Napjainkban állandó megjelenése van a magyar kempo harcművészeti stílusnak az ország egyik legnépszerűbb sportcsatorna-hálózatában. A Kempo Magazin havi rendszerességgel tudósít a különféle kempo versenyekről. Pecsuvácz Péter szerkesztő-műsorvezető világ- és Európa-bajnokságokra, rangos nemzetközi viadalokra, hazai felnőtt és utánpótlás tornákra kalauzolja el a sportbarátokat adásról adásra. A tv-műsor látható a Sport 1, a Sport 2 és a Sport M csatornákon, valamint visszanézhető a Youtube és Facebook közösségi oldalakon. Továbbá ezen tudósítások gyakran megjelennek a Hír TV és az Echo TV sportműsoraiban is. A jelentős hazai eseményekről élő online közvetítéssel lehet tájékozódni az interneten keresztül. Ezek nézettsége a rendezvény nívójától függően akár több tízezer is lehet. Országos hírportálok, rádióállomások, nyomtatott újságok (DIGI Sport, M4 Sport, Echo TV, M1, Duna TV, Nemzeti Sport, Lokál, Bors, Magyar Nemzet, Magyar Budo, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Rádió 1, Origo.hu, Index.hu) szintén beszámolnak a kempo stílus legérdekesebb történéseiről.

Még utánanézek, hogy kempo vagy kempó. – Vépi vita 2020. február 11., 10:26 (CET)Válasz