Vita:Máthé Zsuzsa (festő)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 4 évvel ezelőtt a(z) Némi korrektúrázás témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Némi korrektúrázás[szerkesztés]

Ezt a két mondatot kivettem:

E tevékenységének eredményeként hamarosan feketelistára került, képzőművészeti tanulmányait akadályozzák, kiállításait következetesen az ÁVH aktív jelenléte kíséri. Ennek ellenére nem telik el olyan év, hogy valahol valamilyen önálló kiállításán új képekkel ne gazdagítaná a kortárs művészeti életet.

Részben az ellentmondás miatt, miszerint feketelistára került, ugyanakkor minden évben volt kiállítása, részben a történelmi hiteltelenség miatt: az ÁVH-t 1956-ban feloszlatták, 1984-ben már nem lehetett jelen egy tagja sem a kiállításokon. Ha lesz ezekre forrás, természetesen visszailleszthető.

Úgyszintén kivettem a:

ahol amint azt egy világhírű professzora is megjegyezte, a legjelesebb hallgatók közé sorolták, akik valaha is megfordultak e patinás intézmény falai között

hiszen egy név nélküli professzor szóbeli megjegyzése csak az öntömjénezéshez elég, a hiteles lexikális adatok közzétételéhez nem.

 Kevesen tudják, hogy ők kezdték el ezt a területet mai nevén Westendnek nevezni.

Szintén kivettem, persze, hogy kevesen tudják ezt a nagyszerű tényt, hiszen a többség úgy tudja, hogy a Teréz körúton az 1910-es években működő Westend kávéház, majd az itt felépített, kétes hírű, a népnyelvben csak Westend háznak vagy Westend hotelnek nevezett garniszálló volt a névadó, nem pedig Máthé Zsuzsa. Palotabarát vita 2020. március 29., 13:58 (CEST)Válasz