Vita:Leka Zogu albán trónörökös

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peadar 13 évvel ezelőtt

Ez az „albán trónörökös” kicsit POV-nak tűnik (tényleg annyi albán royalista van köztünk, hogy eddig nem szúrt szemet?) Ha a „trónkövetelő” is POV lenne (bár szerintem kevésbé az, tekintve, hogy köztársaságról van szó), akkor lehetne egyszerűen Leka Zogu, ha már ez a neve. Alensha 2010. május 17., 16:41 (CEST)Válasz

The best placed person to answer. Pasztilla 2010. május 17., 16:50 (CEST)Válasz
Az nem szokott érv lenni, hogy az enwiki Leka, Crown Prince of Albania néven nevezi, nem én hoztam létre, de ha már a bevezető szövegben is ez szerepel:
Leka Zogu vagy Leka koronaherceg, 1961-től királyi nevén I. Leka (albánul Princ Leka, majd Leka I vagy Leka i Parë; Tirana, 1939. április 5.) emigráns albán politikus. I. Zogu albán király és Apponyi Géraldine fiúgyermekeként az albán királyi trón örököse, trónkövetelő.

Akkor nevezhetjük e szerint a szócikket is, mert ő viszont albán királynak tartja magát, az már szerintem is kicsit erős trón nélkül, és mivel hivatalosan pár napig tényleg trónörökös volt, ez mindenkép kijár neki, és így jobban beazonosítható, mint a Leka Zogu megnevezés. Egyébként nem tudom, mi a baj vele, senkit nem zavar. Felesleges ilyen problémákon pepecselni, mikor van épp elég javítani való nagyobb horderejű dolog.

Inkább azt mondd meg, mi az a POV!Peadar vita 2010. május 17., 17:31 (CEST)Válasz