Vita:Karikó Katalin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ulrich von Lichtenstein 2 hónappal ezelőtt a(z) Idézetek témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Kitüntették a professzort a Vilcek 2022 dijjal is.https://vilcek.org/news/dr-katalin-kariko-receives-2022-vilcek-prize-for-excellence-for-pioneering-vaccine-research/?fbclid=IwAR1mn1HRr9ankjcUyZR_F3xwJZiVAUaqa64pv-RBcuXMonXzmsoUSsjrNIU#.YL-ISyc-71o.facebook – 5.204.7.129 (vita) 2021. június 12., 09:47 (CEST)Válasz

MTA tagja[szerkesztés]

MTA tiszteleti tagja (2022) 193.224.79.1 (vita) 2022. június 16., 06:42 (CEST)Válasz

Ritka tünemény[szerkesztés]

Ritka dolog, hogy biokémikus nem kémiai nobeldíjat kap, hanem orvosit. Bizonyára ez a határtudományok világa miatt alakul így. voltvanlesz szerkesztő 2001:4C4C:1552:7B00:0:0:0:1000 (vita) 2024. január 9., 09:03 (CET)Válasz

Idézetek[szerkesztés]

Néha azt hiszem, ez a legtöbb, amit tehetünk: tanulni mindabból, ami kijutott, és aztán megpróbálni a világot egy kicsit jobb állapotban hagyni a következő generációnak.” (Áttörések – Életem és a tudomány, 43. o.)

Kedves Olvasó, szeretném még egyszer nyomatékosítani, hangsúlyossá tenni a legfőbb elvet: Soha nem szabad feladni!

Az, hogy kutatásaid mennyiben járulnak majd hozzá a tudomány fejlődéséhez, a kérdés felvetésének pillanatában még hipotetikus. De kérlek, kezeld úgy, mintha valós lenne. Számítani fog. Még akkor is számítani fog, ha nem láthatod a hatását. Ez az, amire egyikünk sem tud befolyással lenni. Csak folytatni kell a »csak még egy dolgot...«, egy dolgot, és még egyet, és aztán még egyet. (...)

Azt mondom, bíznod kell abban, ami benned van. Tápláld, amit ott találsz, akkor is – sőt akkor különösen –, ha senki más nem táplálja. Azt mondom, hogy folytatnod kell. Tovább a fény felé. Te vagy a lehetőség. Te vagy a mag.” (300. o.)

-- Ulrich von Lichtenstein vita 2024. február 9., 20:25 (CET)Válasz