Vita:Ittas gépjárművezetés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lektorálandó, mert ...[szerkesztés]

Össze-vissza keveri a téma jogi - rendészeti - pszichológiai - preventív stb. vonatkozásait. Természetesen a maga helyén valamennyi aspektust meg kell jeleníteni. De másképp.

A jelenlegi cikk csak a hatályos magyar jog oldaláról közelíti meg a kérdést, holott a "nulla tolerancia" a világban egyáltalán nem általános, számos ország joga máshol vonja meg a jogi határokat. Nálunk egy - két erjedt barack elfogyasztását követő pár percen belül "ittas vezetőnek" minősül az "elkövető" -- más országokban, pl. az Egyesült Királyságban nem, mivel ott 1,2 % alkoholtartalom a jogi határ.

Ebből viszont az következik, hogy a téma jogi vetületének nemzetközi szinten való bemutatása kiemelten fontos.

A szövegből éppen ezért törölni kellene a jelenlegi morfondírozásokat arról, ki mit milyen cselekménynek tart és ezeket fel kellene váltani a prevenció szakmai anyagainak ismertetésével. Tán a becsületsértés szócikkben is arról töprengünk, vajon az atyai megalázás és pofozás Józsi szerint mennyire helyénvaló, mert apja is ezt tette vele, mégsem sántult bele?

Jó munkát a cikk fejlesztésében!--Linkoman vita 2016. október 23., 15:02 (CEST)Reply[válasz]

Symbol opinion vote.svg megjegyzés - 1 éve nem történt semmi. Azóta még senki más nem nézet rá erre a szövegre?--Linkoman vita 2017. október 24., 11:36 (CEST)Reply[válasz]