Vita:IV. Károly visszatérési kísérletei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A trianoni békeszerződés egyértelműen kötelezte Magyarországot, hogy a Habsburg-Lotharingiai házat örök eidőkre kitiltsa az országból. Nem értem miről folyik a vita?

Minden magyar örül a Habsburgok eltakarításának, inkább a török és tatár, mint ők! Ez a cikk olyan hangvételű, mintha lenne hazánkban jelentős számú labanc érzületű lakos. Valójában a magyar ember kuruc szellemiségű! 82.131.210.163 (vita) 2009. augusztus 14., 18:26 (CEST)

Hanyadik trónfosztás?[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaLADis LA ék.jpgpankuš→ 2012. január 20., 12:21 (CET)

"Az Antant elvárásának engedve november 6-án a Nemzetgyűlés – a magyar történelem folyamán harmadszor is – kimondta a Habsburg-ház trónfosztását Magyarországon:"

Ha itt rákattintok a trónfosztás linkre, a Trónfosztás oldalon találom magam, ahol viszont már a negyedik trónfosztásként szerepel az 1921-es trónfosztás. Valaki aki ért a témához tisztázhatná, hogy a trónfosztás lapon szereplő 4 trónfosztás közül valamelyik (bizonyos szempontok szerint) nem számít trónfosztásnak, vagy csak jelen cikk szövege hibás, és a negyedszer szó kellene a cikkben szerepeljen. DirtY iCE vita 2012. január 19., 21:11 (CET)